"Na poletnih tekmah je cilj pet uvrstitev do desetega mesta in še tri do petnajstega. S tem bi obdržali stik z najboljšimi in imeli kvoto šestih tekmovalcev tudi za tekmovanja pozimi. Zaradi novih dresov, ki so ožji, je težko napovedovati, kakšno je razmerje sil. Na poletnih treningih je pri nas poudarek na dvigu eksplozivne moči in piljenju tehnike," je povedal Goran Janus.

Peter Prevc je po poškodbi rame ob padcu februarja na poletih na Kulmu treninge začel aprila, na tekmah celinskega pokala v Kranju pa je zmagal in osvojil tretje mesto. Svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec je bil po tekmah v Kranju, kjer je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran in četrti, kot velik ljubitelj motociklizma na dirki svetovnega prvenstva moto GP v Mugellu, kjer se je srečal tudi s svojim velikim vzornikom Valentinom Rossijem.

Spored poletne velike nagrade: 20. julij: Wisla (Pol) ekipna tekma, 21. julij: Wisla (Pol), 14. avgust: Courchevel (Fra) tekma mešanih ekip, 15. avgust: Courchevel (Fra), 18. avgust: Hinterzarten (Nem) tekma mešanih ekip, 19. avgust: Hinterzarten (Nem), 25. avgust: Hakuba (Jap), 26. avgust: Hakuba (Jap), 22. september: Almati (Kaz), 23. september: Almati (Kaz), 30. september: Hinzenbach (Avs), 3. oktober: Klingenthal (Nem).