Kot smo že obširneje poročali, naj bi Borut Ambrožič v svoji magistrski nalogi, ki jo je uspešno zagovarjal na mariborski pravni fakulteti, prepisoval. Tako je pokazala analiza mariborske fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (Feri), Ambrožič pa se z ugotovitvami ne strinja in plagiatorstvo zanika.

Klementina Jezeršek je za POP TV dejala, da je začudena in predvsem razočarana, da nekdo lahko brez kančka slabe vesti kar prepiše njeno diplomo. Kot je dejala, je še bolj žalostno to, da je "ta nekdo brez kančka morale in etike poslanec". "S tem ni zlorabil le mojega dela in znanja, temveč je s tem ogoljufal tudi fakulteto," je dejala. O morebitni tožbi Jezerškove je sicer poročala tudi TV Slovenija.

Ambrožič je v torek dejal, da nikakor ne pristaja na trditev, da je njegovo magistrsko delo plagiat, saj da je nastajalo v daljšem časovnem obdobju od leta 2002 do 2008, ko je magistriral, in da je šlo tudi skozi vse ustrezne postopke.

Na mariborski pravni fakulteti so že sprožili postopke za ugotavljanje plagiatorstva. Stranka PS pa bo odločitev o morebitnih ukrepih zoper poslanca sprejela prihodnji teden.