Zver je pojasnil, da gre za ocenjen prihranek glede na realizacijo v letu 2011, ki je sicer nekoliko nižja kot v letu 2008, ko je bila še posebej visoka.

Do prihrankov bi bilo po njegovih navedbah mogoče priti z uporabo rednih letalskih linij, manj "luksuznih prenočišč", pa tudi z zmanjšanjem materialnih stroškov pri protokolarnih zadevah in nenazadnje stroškov prve dame.

Zver ocenjuje, da zaradi znižanja porabe nikakor ne bo ogrožena kakovost dela predsednika republike. Podrobneje pa na vprašanje, kako bi zniževali sredstva za kadre oz. kako bi bilo s številom zaposlenih, ni odgovoril. Dejal je le, da bi se tudi "pri kadrih dalo nekoliko prihraniti".

Kot je opozoril, v zadnjih dveh desetletjih pristojnosti predsednika republike ostajajo enake, število zaposlenih pa se je bistveno povečalo. Medtem ko jih je bilo v začetku 90-ih kakšnih deset, jih je bilo v letu 2008 kar 48. V tem času pa so se povečali tudi materialni stroški, in sicer po Zverovih navedbah za devetkrat.

Najbolj je povečal stroške za delo urada nekdanji predsednik Janez Drnovšek, a najvišja poraba je bila v letu 2008, v času aktualnega predsednika Danila Türk, je dejal njegov tekmec na jesenskih volitvah. Pri tem pa je izpostavil še na nekatere konkretne stroške v Türkovem mandatu.

Danes sta Zveru podporo izrazila tudi podmladka SDS in NSi. Prepričani so, da je s svojim preteklim delom dokazal, da bo kot predsednik posebno pozornost posvečal tudi mladim.

Kot je dejal predsednik Slovenske demokratske mladine Andrej Čuš, jih je Zver prepričal s svojimi dejanji v preteklosti, izkušnjami, pa tudi s svojo odprtostjo in predvsem optimizmom, ki ga v današnjem času pogrešajo. Podpredsednica Mlade Slovenije Suzana Tajnik pa je dejala, da bodo naredili vse, "da bo Slovenija dobila predsednika, ki se bo zavzemal za združeno Slovenijo".

Sicer pa je Zver danes v odgovorih na novinarska vprašanja povedal, da kot evropski poslanec prejema plačo v višini 7800 evrov bruto, ter dodal, da je njegova plača dvakrat obdavčena. Kot predsednik republike bi bil pripravljen na znižanje plače, "a v skladu s splošnimi pravili". Povedal je tudi, da je bil konec lanskega leta na zdravniškem pregledu in je zdrav.