V telesu 32-letnega luksemburškega kolesarja RadioShacka so na testiranju, ki so ga opravili 14. julija, našli sledi dioretika xipamid. Vodja ameriške poklicne kolesarske ekipe Johan Bruyneel je svojega kolesarja že izločil iz moštva, čeprav mu Mednarodna kolesarska zveza (Uci) ni izrecno prepovedala nadaljnjega nastopa na Touru, hkrati pa je skupaj s Frankom Schleckom zahteval izsledke dopinškega preizkusa B. Ta naj bi bil znan v naslednjih štirih dneh.

"Xipamid ni zdravilo, ki ga uporabljamo v naši ekipi, zato smo ga suspendirali. Ne glede na to, da zaenkrat še ni 100 odstotnih dokazov, je bolje, da Schlecka izločimo iz dirke," je po neprijetnem razkritju dejal Bruyneel.

Schleck je bil po petnajstih etapah na skupnem 12. mestu, za vodilnim Britancem Bradleyem Wigginsom pa je zaostajal devet minut in 45 sekund.

“UCI-jev zdravnik me je zvečer obvestil, da so v vzorcu mojega urina, ki sem ga oddal 14. julija, našli sledi prepovedanih substanc. Kategorično zanikam, da bi jemal karkoli prepovedanega. Ne znam razložiti rezultata testa, zato sem zahteval, da se opravi še drugi preizkus (B-test), kar je tudi moja pravica. Če bo tudi drugi test pokazal enake rezultate, potem sem bil žrtev zastrupitve,“ je izjavil Frank Schleck.