Ker je član "nevtralne" ekipe Lampre, ki je s svojim najboljšim kolesarjem Scarponijem že padla iz kroga velikih ob rumeni majici, ima njegova napoved širino. Osmouvrščeni Jani Brajkovič je od vseh v ospredju v napovedih najbolj tih, kljub temu pa je včeraj povedal: "Napredovati bo zelo težko, bom pa poskusil vse, kar je v moji moči. Še vedno bom vesel, če bom lahko branil svoje osmo mesto." Danes čaka najprej vse kraljevska etapa čez štiri legendarne prelaze (Aubisque, Tourmalet, 2115 metrov - najvišja točka Toura, Aspin, Peyresourde). Za navadne zemljane je 5250 višinskih metrov plezanja neverjetnih. Etapa se konča s spustom v Bagneres de Luchon. Četrtkova etapa ne bo nič manj brutalna. Bo le krajša (145 kilometrov), a 3900 metrov plezanja s ciljem na smučišču v Peyragudesu. Piko bo pristavila sobotna ura resnice v vožnji na čas (52 kilometrov).

"Wiggins ima okoli sebe tako ekipo pomočnikov, da se ga bodo težko otresli. In tudi če Wiggo pade v krizo, imajo Chrisa Frooma. To vedo vsi. Poleg tega nihče od zasledovalcev nima niti primerno močne ekipe, da bi lahko napadli Sky. Vso dirko so imeli in jo bodo imeli pod kontrolo. Mislim, da vsem ostane le boj za drugo mesto in potem za mesta navzdol," napoveduje Bole, ki si zaradi prehlada želi samo to, da preživi Pireneje. "Brajko je v zares sijajnem izhodišču. Dober je. Po mojem lahko premaga vsaj enega ali dva. Upam, da mu uspe," navija Bole.

Brajkovič je čez Alpe vozil zelo racionalno in brez vožnje v rdeče polje, kar je zelo pomembno. Na "tarči" sta Tejay Van Garderen (BMC), najboljši mladi z belo majico, in Haimar Zubeldia, lani še klubski kolega pri RadioShacku. Šibka plat je, da bo edini, ki se mu že v prvih klancih kaj hitro lahko zgodi, ko omaga Borut Božič, da bo v ospredju ostal sam z velikani brez pomočnikov, kot je bil zvesti Kišerlovski. Jurgen Van Den Broeck, doslej najbolj napadalni iz prve deseterice v klancih, Cadel Evans in Vincenzo Nibali jih imajo in sanjajo, da bodo sklatili nekaj z neba. "Danes bo težko napasti, saj je cilj v dolini. V četrtek pa ne bo izgovorov. Cilj je v klanec in treba bo izkoristiti, da Wiggins ne trpi sprememb ritma," je Vincenzo Nibali željan napada.

Kristijan Koren bo eden ključnih mož Morskega psa. "Šef Zanatta ve, da v zadnjem tednu tritedenskih dirk vedno dobro vozim, in zato mi je že dejal, da računa, da bom med ubežniki," je Primorec razkril pomemben del taktike. Trojica VDB, Evans in Nibali je s strani J. B. premagljiva le ob morebitnih črnih dneh. To je dan, ko gre vse narobe. "Mi bomo delali le tisto, kar smo delali doslej," se Bradley Wiggins drži načrtovane strategije.