Mestna občina Koper je z Danito, ki je v trimesečnem roku za sklenitev neposredne pogodbe za nakup edina oddala popolno vlogo, sklenila kupoprodajno pogodbo v vrednosti 187.000 evrov, so pojasnili na občini. Poleg Danitine ponudbe je na koprsko občino prispela še ena pisna namera o izraženem interesu za poslovni prostor, ena ponudba pa je prispela prepozno.

Veliko bolj kot sam postopek prodaje pa je zanimiv podatek, komu je občina dejansko prodala nekdanji Carpaccio Pub. Družbo Danita namreč vodi Laura Ban, sestra koprskega župana Borisa Popoviča, 100-odstotna lastnica podjetja pa je po podatkih poslovnega registra njegova mama Solza Popović. Zanimiv je tudi podatek, da Danita od ustanovitve leta 2008 do konca lanskega po dostopnih podatkih ni imela nobenih prihodkov, ustvarila je le za nekaj sto evrov izgube.

V stranki Oljka so minuli teden sicer opozorili, da občina poslovni prostor prodaja po bistveno nižji ceni od te, po kateri je bil sprva ocenjen in po kateri so ga sprva poskusili prodati na javni dražbi. Po ocenah Geodetske uprave RS je vrednost 158 kvadratnih metrov velikega objekta dobrih 351.000 evrov, so tedaj navedli v Oljki.

Sporen je bil po mnenju Oljke tudi način neposredne prodaje, za katero so se odločili, potem ko so objekt neuspešno uvrstili na javno dražbo. Z mestne občine Koper so na očitke Oljke odgovorili, da je po dveh neuspelih javnih dražbah prodaja s sklenitvijo neposredne pogodbe skladna z zakonodajo ter da je cena nepremičnine v primeru druge dražbe lahko za 15 odstotkov nižja.

Carpaccio Pub v zadnjem času ni obratoval, v preteklosti pa ga je že vodila družina koprskega župana Borisa Popoviča. Nazadnje je služil tudi kot Popovičev volilni štab v času lokalnih volitev v Kopru leta 2011.