Na srečanju stranke, kjer so poleg Tonina sodelovali tudi predsednica stranke Ljudmila Novak in obrambni minister Aleš Hojs, so govorili tudi o zakonu o uravnoteženju javnih financ. Po mnenju Novakove je treba popraviti napake pri pokojninah tistih, ki so delali v podjetjih s sedeži v nekdanjih jugoslovanskih republikah in so dobivali dodatek k pokojnini iz proračuna. Hojs pa je o pokojninah povedal, da bi morali višino v pokojninski zakonodaji vezati na število otrok, o čemer so v stranki govorili že pred volitvami.

Hojs je o načrtovanem ukinjanju nočnih izmen šestih regijskih centov za obveščanje povedal, da se s tem stopnja varnosti prebivalstva ne bi zmanjšala, na seji odbora za obrambo glede tega pa je po njegovih besedah pričakovati napad na NSi. O delu ministrstva za obrambo je dejal še, da bi pogodbo za oklepnike Patria lahko zaprli do jeseni.

Minister je povedal tudi, da se boji, da je del opozicije povezan z večmilijonskimi krediti brez zavarovanja. "Zato je tudi tak halo, ko se začnejo pogovarjati, kako bomo te slabe naložbe prenesli na slabo banko ali holding," je dejal. Ob tem je omenil "pritiske Mestne občine Ljubljana", da NLB izda Grepu kredit za dokončanje Stožic. "Ne vem, ali je kredit zavarovan ali ne, po intuiciji ali pa po laični oceni bi rekel, da ni," je dejal.

V primeru, da fiskalno pravilo ne bo dobilo dovolj podpore, bo to zelo močan signal tujim trgom, pa je Tonin komentiral izjavo predsednika vlade Janeza Janše, ki ni izključil vezave zaupnice na odločitev o fiskalnem pravilu. Kot je povedal, je v primeru, da pravilo ne bo sprejeto, vprašanje, ali se bo država lahko zadolžila.