Čeprav se Biohazard najpogosteje žanrsko povezuje s hardcorom, pa so se glasbeno v svoji bogati karieri že spogledovali tudi z drugimi žanri kot so rap, metal in metalcore. Poleg žanrov se je skozi leta spreminjala tudi zasedba skupine, ki je leta 2005 začasno prenehala delovati in se tri leta kasneje, ob svoji dvajseti obletnici, ponovno združila v prvotni zasedbi. V sklopu te turneje so se ustavili tudi v Mariboru, kjer so na odru tudi napovedali, da razmišljajo o snemanju novega albuma.

To napoved so tudi uresničili leta 2010 ko so prvič po šestih letih posneli nov album Reborn in defiance z originalno zasedbo iz leta 1988. Kmalu po zaključki snemanja plošče pa se je od skupine poslovil karizmatični vokalist in basist Evan Seinfeld, ki se je skupaj s svojo soprogo Tero Patrick posvetil karieri v pornografski industriji pod vzdevkom Spyder Jonez. Seinfelda je nadomestil Scott Roberts, ki je s skupino v preteklosti že sodeloval od januarja, ko je plošča Reborn in defiance končno izšla pa je postal tudi stalni član in se bo kot vokalist jutri v Mostovni prvič predstavil tudi slovenskim ljubiteljem hardcora.

Jutrišnji koncert na prostem se bo pričel ob 20:30, ko bodo pred Biohazardi nastopili še Wolf hunt, Lock'n'load, Veto in Dryflood.