Sosedje obupali zaradi smradu, miši in kač

Čeprav hiša stoji v strnjenem naselju, jo je možakar uporabljal samo za poslovne namene. V nekaj mesecih so se okoli hiše nabrali kupi gradbenega materiala. Za sosede to še ni bilo tako moteče, vznemirili pa so se, ko so se pred vhodnimi vrati začele kopičiti tudi smeti, ko je začelo zaudarjati in ko so se po dvorišču začele preganjati miši. Ker so miši privabile tudi kače, je sosedom zavrela kri.

"Če bi gospod Sajko vedel, kaj se bo zgodilo z njegovo hišo, ki jo je tako skrbno urejal, je zagotovo ne bi podaril bolnišnici. Tako ne gre več naprej. Ko je pred kratkim kača prilezla na naše dvorišče, mi je bilo vsega dovolj. Kač se namreč zelo bojim. Ko sem bil v vojski, me je ena pičila in bi skoraj umrl, če me ne bi s helikopterjem odpeljali v najbližjo bolnišnico. Splošna bolnišnica Celje je lastnica hiše in prav bi bilo, da ta problem dokončno reši. Mi se namreč z najemnikom ne moremo prepirati, ker sploh ne upošteva našega mnenja, pa še aroganten je," nam je pripovedoval najbližji sosed Stjepan Bubjnar.

Njegova zunajzakonska partnerica Marjeta Očko je že junija lani obvestila odgovorne v Splošni bolnišnici Celje, da je okolica hiše neurejena, in jih prosila, naj ukrepajo. Najemnik se je namreč s podpisom pogodbe zavezal, da bo zanjo skrbel kot dober gospodar in da bo urejal tudi okolico. Ko si je strokovna delavka bolnišnice skupaj z upravnikom podjetja Supra stan ogledala hišo, ni ugotovila nič posebnega. Zasebnik je namreč vedel, da bo prišla na ogled, in je vse pospravil. Kmalu pa je bilo spet vse po starem. Smeti so se znova začele kopičiti, strokovna delavka pa zadeve ni več preverjala, ker je bila prepričana, da je najemnik njene zahteve upošteval.

Najemnik odgovorne iz bolnišnice vlekel za nos

Očkova jo je letos znova opozorila, da je okolica hiše katastrofalna in da so se zaradi miši pojavile celo kače. Strokovna delavka je najemnika pisno opozorila, naj izpolni svoje obveznosti, ta pa ji je prav tako pisno zagotovil, da je okolico hišo uredil. Pa je ni.

"Zdaj sva obupala. To je začaran krog. Kdo nama sploh še lahko pomaga? Več kot očitno je, da v bolnišnici verjamejo njegovim lažem. Novinarji ste najino edino upanje," nam je dejal Stjepan Bubnjar, ko smo ga obiskali na njegovem domu in se tudi sami prepričali, da je njegova jeza povsem upravičena. Ravno takrat so se mimo pripeljali delavci Komunalnega podjetja Rogaška Slatina, ki smeti, naloženih pred hišo celjske bolnišnice, niso hoteli odpeljati, ker niso bile pravilno ločene. "Mi ne moremo storiti nič drugega, kot da na ta kup smeti položimo pisno opozorilo. Vemo pa, da so tukaj že dolgo problemi in da se ta gospod za nič ne sekira," je dejal eden izmed delavcev.

Ko smo bolnišnico opozorili, kaj se dogaja v Rogaški Slatini in jim v dokaz poslali tudi fotografije, so takoj ukrepali in najemniku jasno povedali, da bodo izredno odpovedali najemno razmerje, če ne bo upošteval dogovora. Zdaj mu ne bodo več verjeli na besedo, ampak bodo na ogled hiše prihajali nenapovedano, je zagotovila Danijela Gorišek, vodja službe za odnose z javnostmi.