Kot poroča nemška agencija, je medicinska komisija Mok aprila napovedala, da bo še enkrat testirala nekatere izmed 3000 odvzetih vzorcev na igrah v Atenah. Pri analizah naj bi našli nove pozitivne vzorce. Rok za testiranje je bil skrajni, saj je Mokovo dovoljeno obdobje za vnovična testiranja osem let. Že avgusta 2004 je takrat predsednik Wade Richard Pound v Atenah napovedal, da gre za zgodovinski korak pri razkrivanju športne goljufije. Vse kaže, da so mu moderna analize dale prav.

Mok sprva sploh ni nameraval vnovič analizirati vzorcev iz Aten, a so ga v to prisilili uveljavljeni mediji, ki so dokazovali, da so metode razkrivanja v zadnjih osmih letih močno napredovale. Mok je zato vnovič testiral vzorce nekaterih dobitnikov medalj, predvsem pa se je osredotočil na športe, kjer se doping pojavlja večkrat kot v drugih. Wada pa je že napovedala oblikovanje pravilnika, ki bo urejal področje obveznih vnovičnih testiranj.

Kasnejše analize vzorcev so že v preteklem obdobju razkrile nekatere prekrškarje. V vzorcih z zimskih iger 2006 v Torinu je Wada iskala predvsem prepovedano snov Cera, modernejšo različico krvnega dopinga Epo, a ni našla pozitivnega vzorca. Drugače je bilo s testi iz Pekinga 2008, kjer je bilo pozitivnih šest vzorcev, med znanimi športniki pa sta bila pozitivna italijanski kolesar Davide Rebellin, srebrn na cestni dirki in olimpijski prvak v teku na 1500 metrov Rašid Ramzi iz Bahrajna.