To je potrdil tudi direktor podjetja Kograd Igem iz Šentjanža pri Dravogradu Branko Poberžnik, ki pa o podrobnostih, češ da se je že nekajkrat opekel, ni želel govoriti. Kontič je dodal, da naj bi bil izvajalec uspešen pri pogajanjih in naj bi pridobil soizvajalca, s pomočjo katerega naj bi se investicija nadaljevala. Poberžnik pa je dejal le, da gredo dogovori v pozitivno smer in da so tudi pogovori z bankami praktično v zaključni fazi.

Več ni želel razkriti, saj so z eno od bank dogovor praktično že parafirali, neuradno gre za Novo Kreditno banko Maribor, pa do črpanja kredita nato ni prišlo. Smola je bila tudi, da je šlo podjetje maja v prisilno poravnavo. Prav neurejeno financiranje pa je glavni razlog, da je gradnja za nekaj časa obstala. Problematičen naj bi bil zlasti del projekta, v okviru katerega gradijo 460 pokritih parkirnih prostorov za trg. Kontič je dejal, da so se na občini zavezali, da bodo te garaže odkupili sami in nato na trgu zanje poiskali kupce.

Prebivalce Gorice pa je močno prestrašilo tudi ugrezanje gradbene jame konec minulega leta, ki je od izvajalcev zahtevalo dodatna dela in denar. Stanovalci so na parkirišču v neposredni bližini gradbišča opazili večje razpoke, odgovorni pa so pojasnjevali, da so te nastale zaradi izkopa gradbene jame in posledično pomikov začasne zaščite, kar pa naj bi bil zelo običajen pojav. Na mestni občini Velenje so občane pomirili, da so razpoke od vseh okoliških objektov toliko oddaljene, da naj ne bi v ničemer ogrožale drugih objektov, škodo pa naj bi odpravili izvajalci. Opravili so tudi ustrezne meritve, kot je povedal Poberžnik, pa monitoringe opravljajo še zdaj, a kaže, da se je po sanaciji stanje umirilo.

Po mnenju strokovnjakov je do širitve razpok prišlo zaradi sestave tal na tem območju. Gre za glinaste materiale, katerih prostorninske in druge lastnosti se spreminjajo glede na vsebnost vode. Kot je še dejal Poberžnik, se lahko, ko bo financiranje dokončno urejeno, delavci na gradbišče vrnejo v dnevu ali dveh, v najboljšem primeru pa bo gradbišče povsem oživelo v štirinajstih dneh. "Tudi zdaj gradbišče ni povsem samevalo. Kakšnih 15 delavcev je bilo na njem vsak dan, res pa je, da se jih na gradbišču, velikem več kot 6000 kvadratnih metrov, skoraj ne da opaziti," je še dejal Poberžnik.

Velenjska občina bo v tem objektu skupaj s Stanovanjskim skladom RS pridobila 132 stanovanj, nekaj od teh bo tudi neprofitnih, torej občinskih, poleg teh pa bodo zagotovili še 198 pokritih pripadajočih parkirnih prostorov. Prav zato gradnjo objekta na Gorici najbolj težko čakajo ravno tisti prosilci, ki so se maja prijavili na razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj.