Ponedeljek, 9. julij: Teden se je pričel ob 3.30

Svojo poklicno kariero pa sem začel kot mladi raziskovalec na tej isti fakulteti. S svojim mentorjem prof. Markom Bajcem in sodelavci v Laboratoriju za podatkovne tehnologije smo se super ujeli. Skupaj smo odprli podjetje Optilab, kjer sem sedaj direktor. Podjetje se ukvarja z zanimivo nišo - odkrivanjem goljufij. Trenutno smo v fazi internacionalizacije, kar v praksi pomeni visok procent časa v tujini, veliko novih ljudi, druge kulture in veliko zanimivih izzivov.

Torek, 10. julij: Čas za poletno branje

Opazim, da je prispel nov paket knjig iz Amazona. Med njimi je tudi knjiga The Startup Owner's Manual, ki sem jo že težko pričakoval. Imel sem priložnost prelistati predizdajo in seveda sem prebral predhodnico, lahko bi se reklo kar klasiko, Four Steps to the Epiphany. Vzamem jo s seboj domov, da jo bom lahko v miru prebral. Poletje bo izvrstna priložnost. Predhodnico priporočam vsem podjetnikom, za The Starup Owner's Manual pa pravijo, da je še boljša. Four Steps to the Epiphany je klasika, ki lepo razloži faze podjetja in pokaže, kako nevarno je lahko, če podjetje prehitro začne z novo fazo, čeprav prejšnja še ni zaključena.

Sreda, 11. julij: Poletje izkoristimo za letne razgovore

Skrb za zaposlene je pri nas zelo visoko na prioriteti. Prav zato je bil prvi "netehnični" kader, ki smo ga zaposlili vodja HR (human resources). Trudimo se, da skrbimo za neprestano izobraževanje in profesionalni razvoj zaposlenih. S športnimi aktivnostmi, team buildingi in pa skrbimo tudi za dobro počutje in klimo v podjetju.

Vzor pri skrbi za zaposlene nam je - vsaj v IT svetu - Google. Vsak, ki je bil kdaj tam na obisku ali pa je vsaj bral o delovnem okolju tam, je že slišal za njihove odštekane prostore, šotore sredi pisarn, ping-pong ter biljard mize v pisarnah, kuhinje s priznanimi kuharji, brezplačnimi vrtci, zdravniki ter športnimi dvoranami. Skratka, Google nam vsem podjetnikom postavlja zelo visok standard.

Četrtek, 12. julij: Dan brez sestankov

Taki dnevi, kakršen je bil današnji, so priložnost, da uredim in naredim zadeve, ki me čakajo že dlje časa. Obstajajo različni načini, kako bolje obvladovati svoj čas. O tem je bilo napisanih več knjig, obstajajo celo blogi, ki dnevno pišejo o nasvetih, kako bolje obvladovati svoj čas. Moj predlog je, da se s tem ne ukvarjate dnevno, ampak vzamete dva, tri nasvete in te res uporabite. Če bi sam moral priporočiti par nasvetov, kako bolje organizirati svoj čas, sta to dva (ki jih tudi sam večkrat kršim): določite par terminov dnevno in poglejte in odgovorite na mail takrat; osredotočite se na eno stvar naenkrat in naredite to do konca, preden se lotite druge. Fokus. Opažam, da so ljudje, ki imajo zelo dober fokus, tudi zelo učinkoviti. Zavidam jim to lastnost.

Petek, 13. julij: Petkovi večeri z družino

Dan je spet poln sestankov. Ker so dopusti in ker je petek navadno zadnji dan, preden ljudje odrinejo na dopust, je ob petkih vedno kar nekaj usklajevanj. Včasih te sestanki precej izčrpajo. Trudim se, da ob petkih zaključim vse delo. Če je le možno, za vikend ne delam. Včasih uspe, včasih tudi ne. Ta vikend bo krajši, saj se že v nedeljo odpravljam na poslovno pot.

Doma imamo tradicijo, da ob petkih večerjamo skupaj. Velikokrat poskusimo kaj novega. Skupaj pripravimo večerjo in nato skupaj večerjamo. Pa tudi sicer rad kuham, saj me kuhanje umirja. Tudi če se človek ukvarja z izzivi, ki so na povsem drugi stopnji abstrakcije, možgani med tem razmišljajo. Velikokrat ravno takrat prideš do prebojnih idej.

Sobota, 14. julij: Sobota, dan za informiranje

Intervju z Rusom v Objektivu mi da razmišljati. Govori o upravljanju premoženja in odgovornosti vodstva podjetja. Ob menjavi vlade se v veliko državnih podjetjih zamenja vodstvo. Ali so te menjave upravičene ali ne, politično obarvane ali ne, osnovane na strokovnih kriterijih ali ne; o tem se ne nameravam opredeljevati. Dopuščam, da si vsak o tem ustvari svoje mnenje. Bistvena je odgovornost. Vlada dobi mandat in med drugim tudi odgovornost za upravljanje državnega premoženja med katerega sodijo tudi podjetja v državni lasti. Vlada ni lastnik teh podjetij. Lastniki smo državljani Republike Slovenije. Rus govori o sodnem primeru v ZDA, ki je spremenil način korporativnega upravljanja podjetij. Lastniki podjetja so tožili nadzorni svet za neprofesionalno (ne neuspešno!) prodajo podjetja. Sodišče je nadzornemu svetu naložilo več deset milijonsko kazen. Saj so za svoje neprofesionalno normalno odgovorni.

Porodi se mi zanimiva ideja. Preslikajmo to na hipotetičen primer v Sloveniji. Imamo nov nadzorni svet podjetja v državni lasti. Nadzorni svet je telo, ki uveljavlja interese lastnika to je nas državljanov. Ta nadzorni svet seveda poskrbi, da ima to podjetje vodstvo, ki mu zaupa, saj napram lastniku sprejema odgovornost za dejanja vodstva. In recimo, da bi to podjetje zaradi namernih nestrokovnih potez vodstva zabredlo v slabo situacijo ali celo v stečaj. V tem primeru je seveda lastnik oškodovan. Lastnik bi lahno v tem primeru - če potegnemo paralele s primerom iz ZDA - za odgovornost toži svoje predstavnike t.j. nadzorni svet.

Nedelja, 15. julij: Nov teden se začne že v nedeljo

Nedelja. 4:30. Nov teden, novi izzivi. Odpravljam se na službeno pot v Skopje. V Ljubljani poberem sodelavca, ob 9:30 sediva na anionu in ob 11h že v taksiju proti Skopju. Taksist pove, da za danes napovedujejo 46°C. Delavci že delajo v dveh kosih. Zjutraj do 11h in nato od 17h naprej. Izredne razmere. Ker soba še ni pripravljena, se odpraviva v staro čaršijo na čevapčiče. Vročina je res neznosna, zato se po kosilu hitro zatečeva v hotelske sobe.

Odpišem mejle, naredim par TODOjev. S sodelavcem naju čakajo še priprave na jutrišnji sestanek, zatem pa se dobiva z našimi makedonskimi partnerji na večerji.