McCartney se je 62-letnemu Springsteenu pridružil na odru glasbenega festivala Hard Rock Calling v londonskem Hyde Parku. Springsteen je bil pred tem na odru že tri ure, 70-letnega nekdanjega Beatla pa je pozdravil z besedami: "Na to sem čakal 50 let!"

Ko pa sta odpela dve uspešnici Beatlov, sta morala oba v tišini zapustiti oder, ker so organizatorji zaradi prepozne ure odklopili ozvočenje. Ozvočenje so odklopili kar med pesmijo "Twist and Shout", glasbeni legendi pa se nista mogli niti zahvaliti občinstvu.

Poteza je izzvala ogorčenje med oboževalci, Van Zandt pa je na twitterju Anglijo obtožil, da postaja "policijska država". Med drugim je zapisal: "To je bil po mojem mnenju eden najboljših nastopov. Toda resno, kdaj je Anglija postala policijska država?"

"Policijsko uro prekršimo v vsaki državi, toda samo angleški policisti so nas morali kaznovati," je med drugim zapisal jezni Van Zandt in še dodal, da bi končali koncert do 23. ure, če bi zaigrali še eno pesem. "V soboto zvečer! Koga smo le motili?"

Predstavnik mestnega sveta je sicer pozneje sporočil, da podpira potezo, ki pa je niso izvedli policisti, temveč organizatorji sami. Dovoljenje mestnega sveta je organizatorjem dogodka namreč narekovalo, da se mora koncert končati do 22.30 ure, da ne bi motili okoliških prebivalcev.