Prireditev se bo s spremljevalnim programom v Mali Zaki začela ob 17. uri, ko bodo obiskovalcem na voljo športni sejem, gostinska ponudba in živa glasba. Ob 20. uri se bo začel otroški tek na 400 in 800 metrov, ob 21. uri bo Ozarin rekreativni tek na 1200 metrov, ob 22. uri pa se bodo na pot podali tekači na deset kilometrov, ki bodo naredili dober krog in pol okoli jezera s startom na Pristavi in ciljem v Mali Zaki.

Medtem ko so prijave na otroški in rekreativni tek še odprte, pa prijave na desetko niso več možne. Kot je za STA pojasnil predsednik društva Vitezi dobrega teka Marko Roblek, so že pred več kot mesecem dni razprodali vseh 2345 startnih mest. Na teku bo tokrat rekordno število tekmovalcev, rekordna pa bo tudi udeležba iz tujine, saj se dogodka udeležujejo tekači iz 15 tujih držav, celo iz Avstralije in Južne Afrike.

Letos so celotno število štartnih številk še nekoliko povečali v primerjavi z lani, ko je sodelovalo 2011 tekačev, zaradi naravnih omejitev pa bistveno več tekačev ne morejo sprejeti. "Naš moto je že od vsega začetka kvalitetna tekaška prireditev, ki vsakemu tekaču daje pogoje, da odlično odteče celotno progo in da postavi svoj ciljni rezultat," je povedal Roblek.

Letošnjo izvedbo Nočne 10ke bodo popestrili tudi zanimivi gostje, med njimi tudi olimpijski maratonec Primož Kobe.