Letošnja sezona trenutno poteka precej bolj po vašem okusu.

Da, letos se je vse skupaj začelo malo bolje. Sicer ne na prvih dirkah, a zadnjih nekaj dirk imamo res dober motocikel. Posebno sladka je bila zadnja zmaga na Sachsenringu. Po tej zmagi smo lahko v miru podpisali novo pogodbo, ki sem je seveda zelo vesel. Odvalil sem mi je velik kamen s srca, zdaj se lahko povsem osredotočim samo na sezono in na dirke. Ta zame nikakor še ni izgubljena.

Že dolgo časa ste del Hondine ekipe, a do svoje prave priložnosti še niste prišli.

Res je, šest let sem del te ekipe, ki mi je vedno stala ob strani, posebno takrat, ko sem to najbolj potreboval. Lahko sem srečen in zadovoljen, da ostajam del te ekipe. V njej se počutim dobro, ponudijo mi najboljši mogoči tehnični material in vse pogoje, da le še napredujem. Res pa je, da je konkurenca ostra, da se vsaka napaka, pa naj bo na tehniki ali v dirkačevi glavi, takoj pozna pri rezultatih. Dejstvo je tudi, da ni lahko biti v isti ekipi kot motociklist kova Caseyja, ki je res odličen dirkač. A sočasno sem se od njega tudi veliko učil in upam, da bom te izkušnje kmalu lahko unovčil v obliki naslova svetovnega prvaka.

Ste pred podaljšanjem pogodbe mogoče razmišljali o menjavi ekipe ali celo umiku iz motoGP?

Ne, niti za trenutek. Imam šele 26 let, pred menoj je zagotovo še kakšna sezona dirkanja. Kot sem že dejal: če imaš tako ostro konkurenco v lastni ekipi ali pri drugih ekipah, moraš na vsaki dirki dati zares vse od sebe. Moj največji problem je bil, da sem moral na zmago čakati tako dolgo. A kot vidite, trenutno nam ne gre slabo, očitno pa so težave z vibracijami na motociklu zelo odvisne od narave steze in drugih pogojev. Mislim tudi, da te težave bolj vplivajo na Caseyja kot name, ki se na motociklu zelo dobro počutim. Poleg tega nam steza v Mugellu, kjer bo naslednja dirka, ustreza, zato ne vidim nobenega razloga, da ne bi spet šel na zmago.

Kakšni so vaši vtisi o vašem prihodnjem moštvenem tovarišu Marcu Marquezu?

Razlika med motoGP in drugimi kategorijami je ogromna, zato mu moramo dati nekaj časa, da ujame pravi ritem. Marc je zelo nadarjen dirkač, sicer ga Honda ne bi izbrala za tovarniško ekipo. Premore ogromno talenta, ki ga bo moral v razredu motoGP pravilno razvijati naprej in predvsem v pravo smer. Ne dvomim, da bo hiter že od prvih treningov na novem motociklu. A način dela je drugačen, tega pa se bo moral najprej navaditi. Vsekakor pa bo zame dobra vzpodbuda, da bom imel ob sebi tako ambicioznega dirkača.