"Če se ta isti skrije za anonimno skupino, to samo zase govori o namenu teh ljudi." Paroh je dejal, da to ne bi bilo vredno nobenega komentarja, ker pa je bilo o njem toliko zapisanega v medijih, je dolžan, da stvar pojasni.

"Nič naj ne ostane nedorečenega in skritega"

Po navedbah anonimnega pisma, poslanega medijem, gre za odtujitev okoli 800.000 evrov na račun gradnje kulturno-pastoralnega centra v Ljubljani. Bošković naj bi bil zaradi tega po navedbah iz pisma že pred meseci odstavljen z mesta starešine in zakonitega zastopnika Srbske pravoslavne cerkve. Paroh je danes dejal, da zadevi nista povezani. Kot pojasnjuje, to ni častna funkcija, temveč funkcija koordinacije dela v skupnosti, kjer jih je zdaj pet in so si naloge porazdelili.

"Ne spomnim se, da bi se pojavil kdaj kakšen problem pred tem člankom, ki je bil objavljen včeraj. Prvič smo se srečali s tako resno težavo. Hočem razčistiti to stvar do konca, da nič ne ostane nedorečenega in skritega."

"Takšen napad je izjemno huda zadeva, ki je ni mogoče sanirati z nobeno denarno odškodnino"

Paroh je pojasnil, da so za vsako fazo in za vsa večja dela imeli natečaje, v katerih so sodelovali najmanj trije ponudniki. Odvetnik Stojan Zdolšek pa je povedal, da "ta gradnja ni potekala neorganizirano. S tem se ni ukvarjal gospod paroh sam."

"Takšen napad je izjemno huda zadeva, ki je ni mogoče sanirati z nobeno denarno odškodnino. V naši odvetniški hiši smo sestavili ekipo, ki bo skrbela zato, da se ščitijo osebnostne pravice, in da se zaščitijo pravice paroha," je dejal Zdolšek.

Povedal je še, da so obtožbe iz anonimnega pisma, da je paroh dobesedno ukradel 800.000 evrov pri gradnji centra, absurdne. "Z aviona je vidno, da je trditev neresnična in namenjena izključno žalitvam in napadom na njegovo osebno integriteto." Če bodo anonimneže kdaj odkrili, jih bodo gotovo tožili. V kolikor niso imeli razlogov za takšno početje, pa "bodo sledile hude sankcije".