"Razumemo in spoštujemo strahove in pomisleke občanov, ki so se v preteklosti opekli zaradi slabih poslovnih odločitev vodilnih, vendar jih ne želimo prepričevati ali jim česar koli dokazovati, ker to ni naša naloga," je razložil Kočevar in dodal, da bodo vso svojo pozornost zdaj namenili gradnji enakega obrata v Avstriji. Velja pojasniti, da imajo nasprotniki predelovalnice, kjer bi iz odpadnih avtomobilskih gum s postopkom pirolize pridobivali bencin, dizel, črni karbon in druge surovine, dvome o tej dejavnosti, saj se bojijo, da bi tovarna prizadela okolje, ki si še ni dobro opomoglo od zastrupitev s PCB.

Včeraj je v semiškem kulturnem domu potekala še druga izredna seja občinskega sveta, na katerem so svetniki razveljavili sklepe, s katerimi so na prvi izredni seji družbi BHRI dovolili nakup zemljišča v obrtni coni. Večina v občinskem svetu je sprejela tudi sklep, da mora občina Semič uveljaviti predkupno pravico na zemljišču, kjer naj bi stala tovarna za predelavo gum, in ga nato prek javnega razpisa prodati najugodnejšemu ponudniku.

"Zemljišče bomo poskušali prodati čim prej, saj prazen prostor v industrijski coni nima smisla," je povedala semiška županja Polona Kambič, ki hkrati obžaluje, da so krajani zavrnili investicijo podjetja BHRI. "Mogoče se bodo zaradi te zgodbe še kakšni drugi investitorji ustrašili in dvakrat premislili, preden se bodo odločili, da s svojo dejavnostjo pridejo v našo industrijsko cono, ne glede na to, da občina prišlekom v coni ne zaračunava komunalnega prispevka, ravno zato, ker si tako zelo želimo, da investitorji pridejo k nam in ne drugam," je povedala županja. "Upam, da v prihodnje dobimo investitorja, ki bo pripeljal dejavnost z dobrimi in veliko delovnimi mesti. In da ne bo potreboval veliko električne energije, ker je ta trenutek nimamo veliko," si zdaj želi županja Kambičeva, ki pravi, da je bila tovarna Green line oil v tem pogledu idealna, saj ni potrebovala veliko električne energije.