Razen zadnjih nekaj mesecev je bil njegov šef vseskozi Dušan Črnigoj, ki mu je včeraj Ajdovščina povedala, da si naziva častni občan ne zasluži več. Podelili so mu ga pred štirimi leti, v času afere Čista lopata. Bolj ali manj prepričani v njegovo nedolžnost. Včeraj so mu ga z 19 glasovi za in 4 proti odvzeli, ker menijo, da je z negospodarnimi dejanji in dejanji slabe poslovne morale pripomogel k stečaju in zato ni primeren za častnega občana.

Imenovanje Črnigoja za častnega občana je pred štirimi leti sprožalo veliko polemik. Velik zagovornik podelitve naslova je bil župan Marjan Poljšak, ki ga je na koncu podprla tudi večina občinskih svetnikov. "Ne smemo si zatiskati oči in priznati moramo, da je Primorje pod vodstvom Dušana Črnigoja doseglo vrhunec. Ne odpuščajo, narašča bruto produkt družbe, lastninsko so konsolidirani, sedež imajo v Ajdovščini, ostali so primorska in ajdovska firma," je svoj predlog tedaj za Dnevnik obrazložil župan, prepričan, da sodnega epiloga v primeru Čiste lopate ne bo. "Če se bo zgodil, se bo čez leta in bo pozitiven za Primorje," je dejal. Včeraj odvzemu naziva ni nasprotoval. Tudi Črnigoj je bil ob prevzemu nagrade pred štirimi leti veliko bolj zgovoren kot kasneje, ko so ga kamere lovile pred sodišči. Njegova želja in obveza za prihodnje tedaj pa je bila, da Ajdovščina postane središče slovenskega gradbeništva in tehnične inteligence.

Odveč je vprašanje, kaj si o teh besedah danes misli Brkić, ki je namesto v središču slovenskega gradbeništva pristal na zavodu. Brezposelna je tudi njegova žena, živijo od njenih prispevkov, prihranki pohajajo. Nasmehnil bi se verjetno tudi ob pravnem mnenju, ki so ga včeraj svetniki pred glasovanjem dobili na mizo. Odvetnica Nataša Platovšek je zapisala, da bi bil odvzem častnega občanstva neustaven in nezakonit, posegel bi v njegovo dobro čast in ime, ker nima možnosti zagovora, pa bi mu bile s tem kratene tudi temeljne človekove pravice in svoboščine. Odvetnica namreč ugotavlja, da Črnigoj ni pravnomočno obsojen nobenega kaznivega dejanja, zaradi česar bi mu lahko naziv odvzeli. Posvarila je tudi, da bi zaradi povzročene nematerialne škode Črnigoj lahko uveljavljal tudi ustrezno odškodnino.