Drugo mesto v današnji etapi je z zaostankom 55 sekund osvojil še en Francoz Thibaut Pinot, tretji pa je bil Cristopher Froome (+0.57s).

Brajkoviču je kazalo celo bolje, ko je v zadnjih desetih kilometrih odločil za napad. Iz skupine z Bradleyjem Wigginsom so mu sledili le trije kolesarji in hitro so si privozili nekaj sekund pred skupino z rumeno majico, pred njimi pa je bilo z dvema minutama prednosti pet kolesarjev.

Približno tri kilometre pred ciljem pa so Belokranjcu nekoliko pošle moči in do cilja je nekaj izgubil. Skupina z rumeno majico je do zaključka etape polovila vse ubežnike razen zmagovalca etape Rollanda. Brajkovič je za glavnimi favoriti v cilju zaostal skoraj minuto in osvojil osmo mesto, enako pozicijo pa sedaj zaseda tudi v skupnem seštevku, kjer njegov zaostanek znaša 7 minut in 30 sekund.

Osmoljenec etape je Cadel Evans, ki je za Wigginsom zaostal skoraj minuto in pol, zato je z drugega mesta padel na četrtega. Drugi je sedaj Froome (+2:05m), tretji pa Vincenzo Nibali (+2:23m)