V ekipi bo med drugim 76 olimpijskih zmagovalcev, med njimi tudi plavalni superzvezdnik Michael Phelps, ki ima s 14 zlatimi olimpijski odličji tudi rekord po uspešnosti. Od vseh članov reprezentance je doslej na igrah po medaljah poseglo že 124 ameriških športnikov, sedem od njih bo na igrah nastopilo že petič. Še vseeno pa so v ekipi v večini novinci, kar 302 bosta ZDA na igrah zastopala prvič. S 15 leti je najmlajša plavalka Katie Ledecky, s 54 pa najstarejša Karen O'Connor, ki bo nastopila v konjeništvu.

Južnoafriškim športnikom 50 tisoč dolarjev za olimpijski naslov

Južnoafriški športni uradniki ponujajo svojim športnikom 400.000 randov (okrog 50.000 ameriških dolarjev) za zlato odličje na olimpijskih igrah v Londonu. Srebro bo vredno pol manj, bron pa okrog 10.000 dolarjev. Južnoafriška republika je na prejšnjih igrah v Pekingu 2008 osvojila le eno srebrno medaljo.

Tubby Reddy, predsednik južnoafriškega olimpijskega komiteja, je ob tem dejal, da je osvojitev olimpijske medalje "velik dosežek in nekaj kar je treba slaviti celotno življenje", ob tem pa je potrebno tudi finančno nadomestilo za vso odrekanje.