"Želel sem igrati za katerega od največjih klubov in Inter je eden od njih. Vedno sem trdo delal, da bi enkrat prišel v velik klub, kot je Inter, kjer lahko osvajaš lovorike," je kapetan slovenske reprezentance na današnji novinarski konferenci odgovoril na prvo vprašanje, zakaj je za nov klub izbral ravno Inter.

"Morda bi lahko Udinese zapustil že kakšno leto prej, a dosegali smo dobre rezultate, zato sem bil tam zadovoljen in nisem imel potrebe po čem več. Star sem 28 let, kar je še vedno primerna starost za spremembe. Sedaj sem zamenjal klub in sem srečen. O prestopu pa mi ni bilo treba preveč razmišljati. Z Videmčani sem imel dogovor, da če pride prava ponudba zame, lahko zapustim klub. In prišla je," je Handanovič opisal, kako je prišlo do prestopa.

Spoštuje Cesarja, a se z njim ne obremenjuje

V Interju je zadnja leta v golu kraljeval Julio Cesar, ki pa je še vedno v klubu, zato se med njima morda obeta hud boj za mesto v začetni enajsterici. "Spoštujem ga in občudujem. Je odličen vratar, a s tem, kdo bo branil, jaz nimam nič. Sicer pa je to tako v nogometu. Ko je on prišel v Inter, je bil tu Toldo, ki je nato moral na klop. Pred Toldom so bili tu Fontana, Peruzzi, Pagliuca in številni drugi odlični vratarji. Vse, kar lahko rečem, je to, da se bom trudil po najboljših močeh, začenjam pa z ničle. Ne gledam na to, kdo je bil tu pred mano in kaj je dosegel."

Pri Udineseju je bil Handanovič navajen, da pred njim stojijo trije branilci, pri Interju pa bodo zaradi drugačne postavitve štirje. V tem ne vidi težav: "S štirimi branilci igramo tudi v reprezentanci. Glavno pri tem je, da dobro poznaš svoje soigralce, da veš kako se premikajo in način, na katerega igrajo. To je bolj pomembno od vprašanja, koliko jih stoji v obrambi."

Idola Schmeichel in Buffon

Italijanski novinarji so slovenskega vratarja povprašali tudi o njegovih idolih: "Vedno sem najbolj občudoval Petra Schmeichla. Pa tudi Gianluigija Buffona, v zadnjih desetih letih je bil res fenomenalen in razred zase."