Nižje temperature navadno spremljajo tudi padavine. Predvsem na Gorenjskem sta tamkajšnje prebivalce ponoči presenetila toča in močan veter. Jeseniški gasilci so tako morali posredovati pri zalitih kleteh, težave z meteorno vodo pa so imeli denimo tudi na ilirskobistriškem. Tu je okorog petih zjutraj veter odkril streho in polomil nekaj dreves.

V okolici Tržiča je močan veter ponoči podiral drevesa. Drevesa so padla na cesto Tržič-Brezje, Kovor-Loka ter v naselju Slape in Pristava v občini Tržič. Odstranile so jih pristojne občinske službe. Drevesi, ki sta se podrli na cesto Tržič-Golnik v kranjski občini, pa so odstranili poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in delavci Cestnega podjetja Kranj.

Kranjski gasilci so pozno zvečer imeli veliko dela tudi zaradi požara na kmetijskem poslopju. Na Orehku je okrog 22.30 zagorelo ostrešje poslopja v velikosti 300 kvadratnih metrov. Posredovali so kranjski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Brega ob Savi, Bitenj, Britofa, Mavčič, Stražišča, Žabnice, Primskovega, Besnice, Kokrice, Podblice in Predoselj. Ogenj je uničil objekt, iz katerega so domačini pravočasno rešili živino, gasilci pa so obvarovali bližnjo stanovanjsko hišo. Vzrok požara in višina škode še nista znana, policisti bodo ogled kraja požara opravili preko današnjega dne.

Na Štajerskem je močan veter v torek popoldne v naselju Šmiklavž v občini Gornji Grad razkril približno 30 kvadratnih metrov strehe gospodarskega poslopja, v Velenju pa je zaradi strele zagorela trava. Na cestišče v Topolšici pa je, prav tako v torek popoldne, padlo drevo, ki so odstranilo gasilci prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Topolšica.

Zaradi udara strele je izbruhnil tudi požar na gospodarskem poslopju v naselju Podgorje v občini Slovenj Gradec. Požar so pogasili gasilci PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Gaberke, Šoštanj mesto, Lokovica in Škale. Ogenj je v celoti uničil objekt, poginilo je šest govedi, v požaru pa je bilo uničenega tudi več orodja.

V prihodnje?

Danes bo sicer delno jasno z občasno oblačnostjo in krajevnimi plohami. Ob morju je sicer pričakovati bolj stanovitno in lepše vreme, temperature pa se bodo sicer gibale od 26 do 32 stopinj Celzija. Tudi jutri bo podobno vreme.

Če se odpravljate na dopustniški oddih na Hrvaško morate tudi pričakovati, da bo v Istri spremenljivo vreme z lokalnimi plohami, na jugu v Dalmaciji pa jasno s temperaturami do 34 stopinj Celzija.