Tako sem od iskanja "sreče" zadnja leta postala depresivna. Od jutranje utrujenosti pa do tesnob, ki so se mi pojavljale, številnih strahov za lastno zdravje in zdravje otrok, za službo, za vsako stvar. Imela sem še kup težav z zdravjem, ki so se kopičile. Hormonsko neravnovesje, bolečine v hrbtenici, nihanje krvnega tlaka, prebavne težave, neredno utripanje srca... Kaj bi naštevala!

Vedno bolj sem se zapirala v dom, med štiri stene, vedno manj hodila med ljudi. Hodila sem le še od zdravnika do zdravnika in prav sita sem že bila njihovih trditev, kako je z mano vse v redu. Kako naj bo v redu, če pa me vse boli! Enkrat boli hrbet, drugič imam napade tesnobe, boleče in neredne menstruacije, migrene pa so tako in tako moje stalne spremljevalke.

V iskanju sem začela prebirati alternativne strani na internetu, spodbudila me je tudi prijateljica, in tako sem na neki strani našla obvestilo o vadbi INTEGRALNE JOGE. Jogo sem sicer že preizkusila, a takrat je šlo za vadbo v prenapolnjeni dvorani, brezosebni kontakt, ponavljanje in ponavljanje istih vaj, pa tudi termini vadbe mi niso ustrezali. Takrat sem s rekla - nikoli več, a sem pred tremi leti vseeno šla v Plesno mesto, tako, malo za šalo in malo zares, rekla sem si, da grem le pogledat njihovo vadbo - in ostala sem tam.

Srečala sem se s številnimi ljudmi, ki so imeli nekaj ali celo več podobnih težav mojim in so pravili, da so z redno vadbo večino teh težav odpravili ali pa zelo omilili. To ni bila samo tista joga hatha, ki jo poznam iz drugih vadbenih centrov. Joga hatha me sicer razgiba, ne da pa mi tistega miru in ne pogleda naprej, ne vpliva name v smeri spremembe načina razmišljanja... INTEGRALNA JOGA pa mi dokaj hitro omogoča vpogled v celotno jogijsko filozofijo, fiziologijo in psihologijo. Integralna joga v Plesnem mestu je namreč precej razvejen program s številnimi delavnicami.

V osnovi vadimo integralno jogo vse leto dvakrat na teden, dvakrat letno pa se udeležim čiščenja čustvene posode, organizirajo pa tudi spomladanski izlet (obogaten z meditacijo in zanimivo delavnico) v gore in jesenskega na morje. Po tistem se počutim kot prerojena. Vsak mesec pripravijo jogo čiščenja, kombinirano z zvočnimi kopelmi in jogo smeha, kombinirano z intenzivnim sproščanjem ob jogi NIDRI. Za novo leto zaplešemo tradicionalne plese iz Azije, Afrike, Severne Evrope, tako imenovane plese v krogu. Celo skupinske regresije sem se udeležila in spanja ob zvokih planetarnih gongov do jutra. V toplih mesecih vadimo na prostem, celo po žerjavici sem hodila! Poleti pa umik za teden dni v tišino - to je doživetje, ki ga ne bom nikoli izpustila.

Danes sem drug človek. ZAVEDAM SE, DA SEM JAZ NAJPOMEMBNEJŠA V SVOJEM ŽIVLJENJU, in s tem prevzemam vse odgovornosti za vse, kar se mi slabega in dobrega dogaja. Vem, da ne morem spreminjati sveta in ljudi, še sebe ne. Lahko pa vse to sprejmem. Zavedam se pomena usklajenega delovanja uma, duha in telesa. Nisem več sama, veliko čudovitih ljudi sem spoznala. In kar je najpomembnejše, SPOZNALA SEM, DA SREČE NE GRE ISKATI ZUNAJ SEBE! SREČA JE V MENI, LE NEKDO MI JE MORAL POKAZATI POT DO TJA. Meni jo je pokazal mojster joge v Plesnem mestu, kjer pa smo tako in tako zbrani taki, ki nas DRUŽI ISKANJE SREČE IN JO ODKRIVAMO V SEBI.