Gorenjska gradbena družba je namreč začela graditi sicer občinsko cesto, ki pa je del večjega gradbišča gradnje krožišča. Ta poseg naj bi bil zgolj "postavitev v prvotno stanje", ko naj bi omogočili dostop do bližnje hiše. Gradnja krožišča namreč stoji, saj je upravno sodišče razveljavilo gradbeno dovoljenje. In to prav zaradi nedorečene meje z bližnjim sosedom Janezom Hartmanom, gospodarjem kmetije Pr' Špan. Hartman je včeraj želel gradnjo ustaviti, saj meja na tem delu sploh še ni določena, prepričan pa je, da želijo zgraditi cesto "po njegovem" in ga nato zgolj soočiti z izvršenim dejstvom. Ker se je razburil in s traktorjem želel preprečiti gradnjo, so gradbinci poklicali varnostnike in nato še policijo. "Na tem delu obvoznice se vsak dan kaj gradi, pa čeprav se ne bi smelo. Ogorčen sem zaradi načina izvajanja del," je povedal Hartman, ki že leta in leta nasprotuje krožišču, ki vas dejansko razdeli na pol, kmete (tudi njega) pa odreže od zemljišč. Če bi načrtovalci obvoznice že pred desetimi leti poslušali njega in druge vaščane in cesto speljali po viaduktu skozi vas, težav verjetno ne bi bilo. "Tako pa sem vse skupaj zdaj predal v odločanje ustavnemu sodišču, če mi tam ne uspe, grem do evropskega sodišča," je odločen Hartman, ki ga je država sicer za potrebe gradnje obvoznice že razlastila.

Gradbišče si je dopoldne ogledala tudi gradbena inšpektorica in sprva ustavila gradnjo, misleč da gre za črno gradnjo, nato pa ugotovila, da gre pravzaprav za poseg na tistem delu, ki ni zajet v sicer razveljavljeno gradbeno dovoljenje, in je zadevo prepustila v odločanje inšpektorju za javne ceste. Župan Škofje Loke Miha Ješe sprva sploh ni vedel, za kaj pri vsej stvari gre, nato pa pojasnil, da morajo cesto zgraditi prav na podlagi odločbe inšpektorata za prostor. "Prav pa bi bilo, da se z deli počaka do razjasnitve glede meje zemljišč, zato bom natančno ugotovil, kdo je dela za danes sploh naročil," je še pojasnil Ješe.

Iz Direkcije za ceste so sporočili, da ni nobenih novih informacij glede nadaljevanja gradnje tako v predoru kot v Suhi. Za gradnjo predora je v pripravi razpisna dokumentacija za novo javno naročilo. Na škofjeloški upravni enoti so pojasnili, da naj bi bila obravnava za novo gradbeno dovoljenje za odsek obvoznice v Suhi avgusta, če ne bo zapletov, pa bi bilo dovoljenje lahko izdano septembra.