Tri od njih so danes zaslišali. Za umorom naj bi stal 25-letni slovenski državljan z Jesenic, v pretepu pa naj bi sodelovala še njegov 31-letni someščan in še en 28-letni Slovenec. Po zaslišanju so slednjega, ki naj bi bil neuradno iz Krškega, izpustili. Ostala dva so na predlog tožilstva zaradi nevarnosti bega zadržali v priporu.

Video pretepa si lahko ogledate tukaj: Hrvata naj bi pretepalo kar pet slovenskih motoristov

Peterica slovenskih motoristov, med katerimi sta bila še 27-letnik iz Hrastnika in 23-letnik iz Novega mesta, naj bi pripadala motorističnima kluboma El Diablo in Fire Starter.

Okoliščine in motivi umora 25-letnika uradno še niso znani. Policija je potrdila le, da je nasilje izbruhnilo v noči na nedeljo na srečanju motoristov v kampu v Santa Marini.

Hrvaška policija potrdila umor v Poreču, pet Slovencev še vedno v pridržanju

Mediji so poročali, da naj bi slovenski motorist brez pravega razloga napadel Vidnjevića. Ta se je z družbo zabaval ob morju, pri čemer naj bi po naključju z vodo poškropil slovenskega motorista.

Slednji je po besednem in fizičnem obračunu odšel po nož in z njim dvakrat zabodel 25-letnika, ki je v nedeljo zgodaj popoldne v puljski bolnišnici podlegel poškodbam. Umorjeni je bil zaposlen kot voznik gliserja v turističnem naselju Lanterna, poročen in oče dveh otrok, je danes poročal reški Novi list.