Delovne knjižice je po preteku dvotedenskega odpovednega roka v ponedeljek dvignilo približno pol nekdanjih zaposlenih v Primorju. Glavnino pričakujejo v sredo, je povedal sekretar Zveze svobodnih sindikatov za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar.

Na denar iz jamstvenega sklada pa bodo morali delavci Primorja čakati več časa, predvidoma naj bi ga dobili šele septembra, je še povedal Kramar. Izračuni dolgov do nekdanjih zaposlenih naj bi bili na jamstveni sklad posredovani šele po 20. juliju.

"Zato bo obubožanim delavcem še kako prav prišla še tako skromna pomoč, ki jo lahko razdelimo med svoje člane. Pozval pa bi jih, naj se ne bojijo potrkati na vrata Centra za socialno delo v Ajdovščini in zaprosijo za enkratno denarno pomoč," je še dejal Vukoje.

Nekateri zaposleni še vedno delajo naprej, saj morajo po naročilu stečajnega upravitelja dokončati nekatere projekte. Nekatere projekte bi morali dokončati tudi za ajdovsko občino, med njimi je nova šolska stavba, za katero so pripravljalna dela že zaključili. O nadaljnji usodi gradnje šolske stavbe bodo zagotovo spregovorili na četrtkovi seji občinskega sveta Ajdovščina, na katerem bodo svetniki med drugim odločali tudi o odvzemu naziva častni občan Dušanu Črnigoju.