Poleg že znane četverice naj bi bil - vsaj po kakovosti igralskega kadra - Gorenjev peti nasprotnik Metalurg.

Na prvi pogled skupina verjetno ni najbolj atraktivna, je pa kakovostna, težka in polna pasti. Gre za moštva iz različnih držav in z različnimi slogi igre, vsako pa ima - tako kot tudi Gorenje - svoje račune in adute. Verjetno bomo imeli težave z vsakim nasprotnikom, a tudi vsak nasprotnik bo imel težave z nami. S Chamberyjem in Kielcami imamo izkušnje že iz sezone 2009/10, ko smo igrali v isti skupini. Tako s Francozi kot s Poljaki je bil izid v zmagah 1:1, oboje smo doma premagali in z obojimi smo izgubili v gosteh. A od takrat se je marsikaj spremenilo, ne le pri njih, ampak tudi pri nas.

Glavni favorit za prvo mesto v skupini je Koebenhavn, ki je v minuli sezoni igral tudi na sklepnem turnirju najboljše evropske četverice v Kölnu in osvojil tretje mesto.

Drži, a bogatim Dancem ob bok bi postavil tudi Kielce. Poljski klub je še močnejši kot lani, saj so prišli še Hrvata Čupić in Štrlek, Poljaka Bielecki in Krzysztof Lijewski... Če jih prištejemo k vrhunskim igralcem iz minule sezone, kot so Zorman, Buntić, Musa, Stojković, Szmal, Cleverly, Jurasik, Olafsson, Tkaczyk, Jurecki in drugi, so Kielce po imenih in višini proračuna resna grožnja Dancem.

V minuli sezoni je v ligi prvakov igral Cimos, Koprčani pa so poleg Kielc v osmini finala igrali v skupini še z Metalurgom in St. Peterburgom.

St. Peterburg ima predvsem domače igralce, ki so visoki in nekoliko počasnejši, stavijo na obrambo 6-0 in ne odstopajo od svojega sistema igre. Cimos je obe tekmi po začetnem otipavanju gladko dobil, a to je že preteklost, zgodovina. Naši tekmi s St. Peterburgom bosta povsem novi zgodbi, prav z Rusi pa igramo tudi uvodno tekmo v skupini. In ligo prvakov želimo začeti z zmago v Rdeči dvorani. Metalurg je igralski kader okrepil še z nekaterimi rokometaši iz mestnega tekmeca Vardarja. Metalurgova dvorana je znana kot vroč teren, njegovi igralci dajejo zelo malo golov, a jih zelo malo tudi dobivajo. Igrajo ostro in agresivno v obrambi ter počasi in dolgo v napadu, s čimer skušajo uspavati nasprotnika. Nam takšen slog igre sicer ne ustreza, vendar se bomo dobro pripravili nanj.

Cilj Gorenja je - tako kot v sezoni 2009/10 - osvojitev najmanj četrtega mesta v skupini, ki še kot zadnje prinaša napredovanje med šestnajst najboljših klubov v Evropi.

Osnovni cilj je uvrstitev od prvega do četrtega mesta, kar bi nam prineslo napredovanje v osmino finala. Če bomo igrali vsaj na ravni iz večjega dela minule sezone, lahko v Rdeči dvorani premagamo vsakega evropskega nasprotnika. Imamo igralski kader, ki je kakovosten in sposoben tega. Še kakšno dodatno točko bomo iskali v gosteh, kjer bi bila vsaka točka za nas bonus in - če se izrazim v teniškem žargonu - nekakšen mini brejk.

Poleg Roka Šimiča je klub zapustil še srbski reprezentant Nikola Manojlović. Kako boste nadomestili njegov odhod?

Z izjemo Manojlovića in Šimiča so vsi drugi igralci iz minule sezone ostali, okrepitvi pa sta Darko Cingesar in Mitja Nosan, ki je bil posojen v Ribnico. Manojlović je odličen igralec, vseeno pa sem prepričan, da nam ga bo uspelo nadomestiti. Imamo dovolj kakovostnih igralcev, ki bodo zapolnili vrzel, ki je nastala po njegovem odhodu v Cimos. Sicer pa pregovor pravi, da kogar ni, brez njega se mora.

Gorenje bo priprave na dolgo in naporno sezono začelo že 25. julija.

Takrat se bomo zbrali v Velenju, kjer bomo ostali do 1. avgusta. Nato se bomo preselili v bazo, ki se je že v prejšnji sezoni izkazala za odlično izbiro - Golte in Mozirje. Tam bomo odigrali tudi tekmi z novim prvoligašem Sevnico in romunsko Constanto, zatem pa se bomo vrnili v Velenje in tam ostali do 22. avgusta. Sledil bo nastop na turnirju v Novigradu, kjer bodo igrali še Zagreb, Metalurg in reprezentanca Kitajske. Nato bomo imeli še dve tekmi na turnirju v Brežicah, do tekme slovenskega superpokala, ki bo 1. septembra, in uvodnega dvoboja v domači ligi teden dni kasneje, ko bomo gostovali pri Svišu v Ivančni Gorici, pa nas čaka še nekaj pripravljalnih tekem.