Brajkovič je dokazal, da je v izvrstni formi. V prvem delu je začel zelo hitro. Bil je deveti na prvem vmesnem času po 17 kilometrih. Celo pred Cadelom Evansom. Po 31 kilometrih je bil kapetan Astane enajsti, tik za Andreasom Klödnom in Vincenzom Nibalijem. V zadnjem delu pa je proti večini izgubil skoraj 20 sekund. V skupnem seštevku je sicer napredoval na 14. mesto, a prav dobro ve, da bodo te sekunde še kako dragocene v nadaljevanju.

Kronometer je bil sicer prava kolesarska ura resnice. In demonstracija (pre)moči nebeške ekipe Sky. Bradley Wiggins in njegov pomočnik Chris Froome (zaostanek 35 sekund) sta deklasirala konkurenco. Tudi svetovnega prvaka Fabiana Cancellaro, ki je zaostal 57 sekund, a poudaril, da je odpeljal najbolje, kot je zmogel, čeprav brez pomoči nasvetov iz spremljevalnega vozila. Evans je zaostal že 1:43 in je zdaj že 1:53 za Wigginsom. Rezalec vetra Froome je že tretji, pred Nibalijem. "To je bila moja najboljša vožnja na čas. Bil sem posebej motiviran, osredotočen. Zdaj sem srečen," je po prvi zmagi na Touru sploh in drugi dan v rumeni majici srečo delil Bradley Wiggins, nekdaj specialist s tremi zlatimi olimpijskimi kolajnami na dirkališču. "Moja največja želja je bila, da proti Evansu pridobim minuto. Uspelo je več. Je pač bonus. Zmaga je le darilo, kot bi me julija obdaroval Božiček," je dodal.

Njegovo predstavo v uri resnice so vsi pričakovali, a v vročem dnevu, ko so bili ritem, zbranost in forma še bolj pomembni, nekateri še vedno ne. "Pred več kot letom dni se je vsem zdelo smešno, ko so v ekipi Sky delali milijon stvari, da bi izboljšali malenkosti. Zdaj, ko letijo, pa je istim preprosto reči, da moramo nekaj narediti. To je v treningu, prehrani, predanosti," je bil Brajkovičev komentar na nebeško ekipo.

Da Wiggins, mož z dolgimi zalisci, prihaja iz sveta garačev, je že prva dneva dokazal tudi v stiku z novinarji. V besedah ni prav nič diplomatski. Neposrednosti, tudi tiste najbolj grobe, ne skriva. Rumeno majico vozi človek s trdnimi mnenji. Eden od novinarjev tiskovne agencije ga je soočil z mnenjem na tviterju glede primerjave njegove superiorne ekipe Sky z dopinško sumljivo US Postal Lancea Armstronga, in s teorijo, da se Tour zmaguje le s pomočjo dopinga. Wiggins menda sploh ni dvignil glasu, v besedah pač: "Ljudje, ki si upajo to pisati, so kup postopaškega sranja. Take pripombe na tviterju so neumnost. To počnejo ljudje, ki nimajo nič drugega početi. Tako razmišljajo ljudje, ki v življenju niso dosegli ničesar in naredili ničesar. To pojasnjuje njihovo brezdelje, ker ne morejo delati kar koli drugega v svojem življenju. Namesto da bi dobili brco v rit in šli trdo delat, da bi nekaj dosegli." Wiggins je zaradi neposrednosti prejel veliko pohval kolegov.