"Dogovor je bil dosežen in sporazum podpisan," je sporočil igralkin odvetnik Jonathan Wolfe, ki je v izjavi za javnost tudi poudaril, da se Katie in njena družina veselijo novega poglavja v njenem življenju.

Podrobnosti dogovora uradno niso znane. A po besedah virov blizu obema stranema naj bi šestletna Suri živela z mamo v New Yorku, 50-letni Tom pa bo lahko deklico brez večjih omejitev obiskoval, na svoji spletni strani piše ameriška revija People.

Po romanci, ki je pritegnila pozornost medijev po vsem svetu, se je par po rojstvu Suri novembra 2006 poročil v Italiji. 33-letna Katie je marsikoga, zlasti pa Toma, presenetila, ko je konec junija vložila zahtevo za ločitev in zahtevala tudi samostojno skrbništvo nad Suri.

Vse od tedaj se je o razlogih za njeno odločitev na veliko razpravljalo, v ozadju pa naj bi bil med drugim spor zaradi vloge scientologije pri vzgoji Suri. Tom namreč velja za gorečega pripadnika Scientološke cerkve, medtem ko se Katie z nekaterimi metodami, ki jih zagovarjajo scientologi, naj ne bi strinjala.

V današnji skupni izjavi sta se Katie in Tom sicer zavzela, da bosta delovala v najboljšem interesu za Suri, prav tako pa bosta pri njeni vzgoji spoštovala prepričanja drug drugega, s čimer naj bi se navezala na scientologijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je bil tretji zakon za Toma, ki je bil pred tem poročen z Mimi Rogers in Nicole Kidman. S slednjo ima dva otroka, Bello in Connorja, ki od ločitve živita pri očetu.