Sindikat je v minulih dneh namreč, kot so zapisali v sporočilu za javnost, prejel veliko pisnih ali pa ustnih protestov svojih članov zaradi vladnih ukrepov, uperjenih proti upokojencem, ki jih je prinesel zakon za uravnoteženje javnih financ.

Pripombe in predlogi sindikata niso bili upoštevani

Ob tem dodajajo, da je imel sindikat že v času nastajanja tega zakona "pripombe in predloge, ki pa niso bili upoštevani".

Zato so z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, katere člani so, na ustavno sodišče že vložili predlog za ustavno presojo 143. člena omenjenega zakona.

Mikolič je povedal, da bodo v torek pred vlado prišli ob 9. uri, imeli pa bodo nekaj napisov ter megafon, preko katerega bodo vladi sporočili, da se ne strinjajo z ukrepi varčevalnega zakona, ki so prizadeli upokojence. "Pozvali jih bomo, da te ukrepe odpravijo," je dejal Mikolič in dodal, da bo zbrane nagovoril predsednik sindikata Konrad Breznik.

Pomembno, da so tudi upokojenci sindikalno organizirani

Po besedah Mikoliča bodo upokojence pozvali, da se včlanijo v sindikat. "Situacija, kot je ta, je pokazala, kako pomembno je, da so tudi upokojenci sindikalno organizirani," je pojasnil. Dodal je še, da bodo v okviru sodelovanja pri socialnem sporazumu dodali svoje pripombe in pričakovanja glede pokojninske in zdravstvene reforme.

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič je na današnji novinarski konferenci zveze povedal, da je protestni shod opozorilo oziroma zahteva, da vlada sprejme iniciativo in spremeni nekatere člene zakona o uravnoteženju javnih financ, ki so in še bodo prizadeli upokojence.