Greta Garbo nikdar ni veljala za sinonim za sodelovanje v protinacističnih naporih, zaradi videza njene neangažiranosti za vprašanje, pa so ji zamerili tudi mnogi kolegi iz Hollywooda, ki so boju proti nacizmu namenili veliko pozornosti.

Sicer nemška filmska igralka Marlene Dietrich je po prihodu v ZDA pričela zabavati ameriške vojake na vseh bojiščih v drugi svetovni vojni, igralca Clark Gable in James Stewart pa sta se priključila ameriškim zračnim silam. Avtor biografije "Greta Garbo: Divine Star" pa pravi, da nihče med njimi ni v boju proti nacizmu storil toliko kot prav Greta Garbo. Slavno igralko naj bi še pred začetkom vojne rekrutirala britanska obveščevalna služba MI6.

Njena prva naloga je bila stopiti v stik s švedskim multimilijarderjem Axelom Wenner-Grenom, sicer lastnikom podjetja Electorlux, ki je Nemčiji dostavljalo ogromne količine električnih naprav, brez katerih bi bile nacistične zračne sile praktično prizemljene. Greta Garbo je bila za nalogo izbrana, ker je imela kot najslavnejša Švedinja relativno lahek dostop do najbogatejšega Šveda.

Prek Wenner-Grena je Garbo uspela priti v stik z vojvodo Windsorskim in njegovo ženo Wally Simpson, zaradi katere se je odpovedal britanskemu prestolu. Britanske oblasti so za Edvarda menile, da je simpatizer nacistov, Garbova pa je v svojem poročilu zapisala, da si zgolj želi, da bi ga pustili v miru ter da se prav nič ne zanima za svetovne dogodke. "Ves čas zgolj želi biti v družbi Wally Simpson, ženske, zaradi katere je ostal brez prestola. Menim, da noben moški nikdar ni ljubil ženske, kot Edvard ljubi Wally.“

V naslednji nalogi je Garbova morala vohuniti za svojimi Hollywoodskimi kolegi in med njimi iskati simpatizerje z nacisti. Naloga jo je močno potrla in posledično je pričela vse pogosteje gledati v dno kozarca. Da bi se rešila naloge vohunjenja za prijatelji, je svojim nadrejenim celo predlagala, da bi izvedla atentat na Hitlerja, ki jo je po odhodu Marlene Dietrich iz Nemčije neprestano vabil, da bi zasedla njeno mesto na nebu nemške filmske produkcije.