Neuspešno. Koprčanka je namreč s 13,77 metra ostala daleč od potrebne norme A (14,30 metra), nič bolje se ni godilo šprinterju iz Škofje Loke. "Že na ogrevanju sem imela mehke noge, svoje sta dodala vročina in psihični pritisk, saj sem se zavedala, da imam le še nekaj skokov, da dosežem cilj in se prebijem na olimpijske igre. Žal mi ni uspelo, moram reči, da nisem bila pri stvari," je dejala Snežana Rodič, ki ima sicer normo B, vendar je morala loviti normo A, ki jo ima Marija Šestak. Ta je skočila 14,17 metra in dejala: "Po evropskem prvenstvu sem bila psihično prazna in utrujena zaradi treningov. Sposobna sem sicer več, vendar pa me veseli, da imam stabilne izide."

Razočaran je bil Matic Osovnikar: "Letos sem ves čas na podobni ravni in nikoli nisem tekel bolje. Ni bilo realno pričakovati časa pod 10,24. Pred sezono sem bil povsem prepričan o tem. Žal pa med tekom delam napake, ki so se za koreninile v zadnjih letih. Veter mi tokrat, v nasprotju z lanskim letom, ni bil naklonjen, sam pa sem delal napake in je bil tek daleč od idealnega. Nisem še razčistil, kako naprej. Jeseni se bom resno lotil poklica zobozdravnika, saj sam nisem polovičar, da bi na denimo rekreativni ravni treniral atletiko. Po drugi strani pa me še vedno vleče v atletiko in tekmovanja tudi za naslednje leto." Osovnikar je bila leta 2007 celo finalist svetovnega prvenstva na Japonskem, leto pred tem je na evropskem prvenstvu na Švedskem osvojil celo bronasto kolajno, zadnji dve leti pa je treniral v Londonu, a žal neuspešno.


Predsednik strokovnega sveta AZS Martin Steiner je pojasnil, kaj so po DP sklenili na korespondenčni seji strokovnega sveta glede nastopov Boštjana Buča in Nine Kolarič. "Soglasno smo sprejeli, da ni razloga, da Buč in Kolaričeva ne bi nastopila v Londonu, ker imata vse mednarodno regularno dosežene norme po merilih IAAF. Res ne vidim ra zloga, zakaj ne bi šla na olimpijske igre, oba polno trenirata, zato smo OKS poslali sporočilo, da ni razloga, zakaj ju ne bi prijavili," je dejal Martin Steiner in dodal, da ga v Kopru ni nihče presenetil ne pozitivno ne negativno. "Na voljo je le še malo časa, a tega moramo v največji meri izrabiti, da na ustreznih te meljih pripravimo ustrezen finiš, ki bo potem prinesel pričakovane rezultate. Če bodo naši atleti dosegli ali celo presegli svoje najboljše letošnje rezultate, bomo zadovoljili vsa pričakovanja."