V uvodnem dvoboju domače nogometne sezone sta se pomerila najzanimivejša tekmeca slovenskega nogometnega prostora, večni derbi pa so pod Kalvarijo dobili Mariborčani. Ti imajo zdaj v vitrini drugo superpokalno zmago, prvič so zmago slavili leta 2009. Olimpija je bila v superpokalu najboljša leta 1995.

Ekipi se na omenjeno srečanje nista posebej pripravljali, saj sta obe moštvi sredi priprav na evropsko sezono, ki jo je Olimpija z visoko zmago proti luksemburškemu Jeunesse Escheju (3:0) že začela uspešno. Podjetneje so tokratno srečanje začeli gostitelji, ko je bil dvakrat nevaren Agim Ibraimi. V 19. minuti so imeli lepo priložnost Ljubljančani, a je strel Bobana Jovića z desne Jasmin Handanović odbil v kot. Jović je bil znova prehiter za domačo obrambo v 24. minuti, vendar je zadel le stransko mrežo mariborskih vrat.

V 27. minuti pa veselje na razgretem stadionu pod Kalvarijo. S pravim evrogolom je s 30 metrov močno streljal Željko Filipović, žoga je nekoliko oplazila mariborskega kapetana Marcosa Tavaresa in Elvis Džafić je bil nemočen na desni vratnici. Šest minut kasneje je poskusil še Ibraimi, a je zadel vratnico, po podaji Tavaresa in samostojnem prodoru Gorana Cvijanovića v 37. minuti pa je žoga letela le nekaj centimetrov mimo Džafićevih vrat. V 44. minuti je kot za Mariborčane izvajal Ibraimi, z glavo je iz zahtevnega položaja poskusil Nejc Potokar, a ni bil dovolj natančen.

V drugem polčasu so bolje začeli Ljubljančani. Že v 50. minuti so prišli do izenačenja. Tik pred kazenskim prostorom domačih se je žoga po posredovanju mariborskih branilcev (ne)srečno odbila do Đorđeja Ivelje, ki je z mini lobom premagal Handanovića. V 56. minuti je s samostojnim prodorom po levi strani poskusil Tavares, se uspešno otresel dveh ljubljanskih branilcev, a je v zaključku preveč "kompliciral". V 65. minuti je bil od mariborske obrambe spet hitrejši Jović, ki je podal v prazen kazenski prostor, vendar pa tam ni bilo ljubljanskih napadalcev.

V 70. minuti je mariborsko igro okrepil Dejan Mezga in že 30 sekund kasneje poskusil z nevarnim strelom od daleč, a je bil Džafić na mestu, tako kot tudi pol minute kasneje, ko je odbil strel Ibraimija. Slednji pa je svojo hitrost na igrišču kronal v 78. minuti tekme. Mariborska igra se je po prihodu Mezge na sredini razživela in kljub dejstvu, da so proti vratom domačih bolj pritiskali Ljubljančani, so se na koncu gola veselili Mariborčani. Ibraimi in Mezga sta na robu kazenskega prostora izmenjala dvojno podajo, Ibraimi pa je z natančno odmerjenim udarcem poslal žogo mimo Džafića v desni spodnji kot. Tudi štiri minute kasneje so bili spet bolj nevarni Mariborčani, ko je Ibraimi kombiniral s Tavaresom, a meril mimo leve vratnice. Do konca tekme so domači znali zadržati pritisk Ljubljančanov, v sodnikovem podaljšku je bil nevaren še Andraž Šporar, in se tako veselili druge superpokalne lovorike.