"Vsaka točka je zelo pomembna," pravi Michael Schumacher, ki je v preteklosti v Silverstonu že trikrat zmagal, leta 1999 pa si je v nesreči zlomil nogo. Najstarejši dirkač v karavani formule 1 je zdaj svoje misli že usmeril k domači dirki v Hockenheimu, ki bo čez slaba dva tedna.

Zakaj ste na dirki izgubili štiri mesta v primerjavi s kvalifikacijami?

Sedmo mesto je bilo v danih razmerah maksimum, kar sem lahko dosegel. Na začetku je bilo zelo težko, saj je bil naš dirkalnik prepočasen. Kasneje med dirko smo se izboljšali. Postajali smo vse hitrejši, toda to ni bilo dovolj, da bi napredovali proti vrhu. Vse pove končni vrstni red, saj so bile pred nami vse tri najmočnejše ekipe, kar je trenutni odraz moči v formuli 1.

Potem niste razočarani s sedmim mestom?

Z uvrstitvijo sem zadovoljen, saj več nismo mogli doseči. Dobil sem pomembnih šest točk, ki so precej vredne v razvrstitvi konstruktorjev. Končna uvrstitev med moštvi je letos bolj pomembna kot moje osebne želje, takšna je moja trenutna realnost.

Kakšna je bila steza?

V Silverstonu je zelo hitra. Kako se znajdemo na hitrih stezah, ste lahko videli že na prejšnjih dirkah, ko nam ni šlo dobro od rok. Naš dirkalnik se na hitrih stezah ne znajde najbolje, kajti več kot imamo bencina v rezervoarju, težje nam je. Z lažjim dirkalnikom smo bili hitrejši, še bolj pa nam bi ustrezalo, če bi deževalo. Na mokri stezi bi lahko prišli tudi do stopničk.

Naslednja dirka vas čaka v domovini v Hockenheimu?

Ta steza nam že bolj ustreza, ker ima več počasnih ovinkov, zato bomo lahko dosegli precej več kot v Silverstonu. Vedno se veselim dirkanja na domačih tleh, ne glede na to, ali je dirka v Hockenheimu ali v Nürburgringu. Na obeh prizoriščih čutim podporo s tribun. Vsem nemškim ljubiteljem formule 1 sporočam, da se njihovo navdušenje prenaša tudi name. V Nemčiji je dirkaški konec tedna vedno nekaj posebnega, za nas pa bo to tudi domača dirka, zato bomo še bolj motivirani. Čeprav na tribunah ne bo prijetno, če bo deževalo, bi vse navijače prosil, naj molijo za dež.

povzeto po motorsport-total.com