Kot zadnja sta se na seznamu potnikov za London znašla James Harden iz moštva Oklahoma City Thunder in Andre Iguodala iz Philadelphie. Z vpoklicem Hardna se bo tako sploh prvič pripetilo, da bodo za ameriško košarkarsko reprezentanco nastopili trije igralci iz enega kluba. Poleg že omenjenega 22-letnika bosta namreč za ZDA zaigrala tudi njegova soigralca Russell Westbrooke in Kevin Durant.

Trojici iz Oklahome pa se bo v Londonu pridružil še en košarkar Oklahome, in sicer Serge Ibaka, ki pa bo branil barve španske reprezentance.

Dwight Howard (Orlando), Derrick Rose (Chicago), Dwyane Wade in Chris Bosh (oba Miami), Chauncey Billups, Lamar Odom (oba Los Angeles Clippers) in LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) so se zaradi zdravstvenih težav že pred začetkom priprav v Las Vegasu odpovedali olimpijskemu nastopu, med pripravami pa je "odpadel" tudi prvi izbor na letošnjem naboru NBA Anthony Davis (New Orleans Hornets). Ameriško reprezentanco bo v Londonu sicer vodil trener univerzitetne ekip Duke Mike Krzyzewski.

Seznam igralcev za olimpijske igre:

Kobe Bryant (LA Lakers), LeBron James (Miami), Kevin Durant, Russell Westbrook, James Harden (Oklahoma City), Andre Iguodala (Philadelphia), Carmelo Anthony, Tyson Chandler (New York), Blake Griffin, Chris Paul (LA Clippers), Deron Williams (Brooklyn), Kevin Love (Minnesota)