Na vprašanje, zakaj se je stranka odločila, da pri financiranju Pahorjeve kampanje ne bo sodelovala, je Veber pojasnil, da je eno od pomembnih nalog novega vodstva SD, izvoljenega v začetku junija, da stranko tudi finančno stabilizirajo. Samo tako bo možno pozneje resno organizirati delo stranke in volilno kampanjo na prihodnjih državnozborskih volitvah, je še dejal Veber.

Sredstva za kampanjo bodo tako zbirali na posebnem računu v skladu z zakonom o volilni kampanji, podlaga za financiranje kampanje pa bodo sponzorska sredstva in donacije. Čeprav stranka svojih sredstev ne bo prispevala, pa bo pomagala pri zbiranju sredstev. Po Vebrovih besedah je to naloga vsega članstva. Spomnil je tudi na Pahorjevo napoved, da bo kampanjo prilagodil višini zbranih sredstev.

Predsedstvo SD je sicer na četrtkovi seji, na kateri je za njihovega kandidata za predsedniške volitve uradno potrdilo Boruta Pahorja, sprejelo tudi sklep o imenovanju volilnega štaba, ki ima poleg programskih izhodišč tudi nalogo organizacije zbiranja sredstev za kampanjo. Vodja volilnega štaba Pahorjeve kampanje bo Nataša Kovač, nekdanja državna sekretarka v kabinetu vlade Boruta Pahorja.