Na Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) so v sporočilu za javnost zapisali, da so bili o anonimni prijavi obveščeni danes popoldne s strani različnih medijev. O anonimni prijavi so sicer danes pisale spletne Finance.

Golob in Grašič sta ob tem dodala, da bi bili na agenciji veseli, da se anonimnež razkrije in s polno osebno, pravno in materialno odgovornostjo verodostojno predstavi argumente za tako odločitev.

Dagmar Komar podala odstopno izjavo, Golob in Grašič presenečena nad predlogom za razrešitev

"Žalostno je, da se v Republiki Sloveniji izvoljeni predstavniki ljudstva poslužujejo takih metod za diskreditacijo neposlušnih posameznih javnih uslužbencev," sta Golob in Grašič še zapisala v sporočilu za javnost.

Gre torej za še eno prijavo, potem ko je AUKN v četrtek sporočila, da je po njihovih podatkih vlada policiji prijavila Goloba in Grašiča, ker naj bi v pismu poslancem DZ o morebitnih scenarijih pri dokapitalizaciji NLB objavila zaupne informacije iz vladnih gradiv. Minister za finance Janez Šušteršič je sicer zatrdil, da vlada ni vložila te prijave, saj da bi za to morala sprejeti ustrezen sklep, da pa poteka preiskava suma, da so določeni člani uprave AUKN morda v svojih javnih komunikacijah izdali tudi informacije, ki jih je obravnavala vlada pod oznako zaupno.