Po čem bo posebno letošnje vaše poletje?

Ne bo nič kaj neobičajno, pa vendar je vedno posebno jadranje z mojo družino. Začelo se je že z jadralnimi vajami mojega najmlajšega Vala.

Kje dobite največ namigov, katere knjige in publikacije je dobro brati, in kje jih kupujete?

Z najožjimi sodelavci imamo lepo navado, da si redno delimo nasvete za odlično branje. Bodisi da gre za strokovne prispevke ali pa leposlovje. Veliko strokovnega branja poiščem prek družabnih omrežij in spleta, sicer pa imam tudi sam bogato založeno knjižnico, kjer se knjige večinoma nabirajo impulzivno čez leto in čakajo na bolj mirne poletne dni.

Katere knjige boste torej prebirali v teh tednih?

Že nekaj tednov je moja sopotnica zadnja pesniška zbirka Toneta Pavčka Angeli. Težko izrazim navdušenje nad človeško empatijo in skrbjo za svet okoli sebe, ki je je bil sposoben Pavček v svojih zadnjih dneh.

Veselim se tudi knjige, ki bo kmalu prispela do mene: Happiness Advantage. Na Si.mobilu smo imeli vse polletje intenzivni trening za vodje in to knjigo smo večkrat izpostavili kot odlično branje.
Če pa mi pride pod roke kakšno leposlovje, bom videl sproti.

Kaj pa šport, kulturne prireditve, meditacija…? Kako vam pomagajo pri osebnostni in strokovni rasti?

V življenju je treba vzdrževati pravo mero vsega zgoraj naštetega. Biti v družbi raznolikih ljudi je ključnega pomena za osebno in strokovno rast. Tega se poslužujem v veliki meri. Seveda pa preživim veliko časa z družino, saj je ta ključna zame in moje življenjsko ravnotežje.

Kaj naj po vašem mnenju prebirajo in kako naj se usposabljajo mladi, ki se zavedajo pomena nenehnega izobraževanja in rasti, bodisi še iščejo službo bodisi razmišljajo o podjetju?

Vsi, ne samo mladi, morajo biti vedno v stiku z novostmi. To je najlažje, če vsaj enkrat dnevno prelistaš splet, si naročen za različne bloge in objave vidnih evropskih in svetovnih »trendsetterjev«, izobraževalnih institucij in drugih ustanov. Tudi prek družabnih medijev pridemo do izredno zanimivih vsebin. Še nikoli ni bilo tako lahko biti na tekočem in se razvijati, kot je danes.