Spomnimo, včeraj se je vršila javna dražba deleža Electe, ki pripada Juretu Jankoviću, na dražbi pa ni bilo nikakršnega zanimanja. Izklicna cena je bila 2,3 milijona evrov, kar pa je, kot poročajo Finance, občutno preveč za povsem zadolženo Electo, meni odvetnik Pišljarja, Pečenko. Zato za novo dražbo zahtevajo ponovno ocenitev podjetja, druga dražba pa sledi 15. novembra letos.

Upnik seveda želi, tako Finance, svoj denar izterjati tudi prek drugih sredstev, s katerimi razpolaga Janković, saj ostaja utemeljen dvom, da bodo Electo Holding, ki je samo Zoranu Jankoviću dolžna 8,7 milijona, sploh kdaj prodali. Tako želi Pišljar doseči plombo na Jankovićevega luksuznega terenca mercedes-benz serije G AMG, ter blokado računov. Jure Janković osebnega premoženja uradno nima, še poročajo finance, zato mu lahko grozi osebni stečaj, meni Pečenko.

Kje je denar, ki ga je Jankoviću posodil Pišljar?

Kot rečeno, je avtomobil edino oprijemljivejše premoženje Jureta Jankovića, ki je bilo kupljeno iz Pišljarjevega posojila. Vreden je 131 tisoč evrov. Kje je ostalih par milijonov? 640 tisoč evrov je Janković nakazal podjetju Dema, s katerim je bil prek ciprske družbe Disonco Investment partner v hotelu Cubo , 165 tisočakov družbi Trstenjak 2000, ki je imela v lasti restavracijo Cubo, z 230 tisočaki je kupil zemljišča v Kranjski Gori, še 30 tisočaklov več je nakazal ciprskemu podjetju Blue Train Investment , sto tisoč evrov pa podjetju Mannyacht Europe . Skoraj pol milijona, natančneje 493 tisočakov, še poročajo Finance, je Jure Janković dvignil na bankomatu, to najverjetneje pomeni osebno porabo.