Zaradi močnih nalivov je poplavilo že nekaj hiš, prav tako naj bi veter podrl nekaj dreves. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje so zapisali, da je v Borovnici zaradi močnega neurja poplavilo stanovanjsko hišo, podobno tudi v Sodražici. V občini Bovec so močni sunki vetra v vasi Soča na cesto porušili drevo. Na Dolenjski cesti na Lavrici pri gasilskem domu je veter podrl drevo, ki sedaj ovira promet. Na cesto Tolmin-Kobarid pri mostu čez reko Sočo se je prav tako zrušilo drevo zaradi močnega vetra.

Zagorela njiva ječmena

Cesta skozi drevored med Kobaridom in Robičem je zaradi vej na cestišču slabo prevozna, na cesti Vanganel-Babiči pa je prišlo do manjšega podora kamenja in zemljine, kjer so pristojne dežurne službe Cestnega podjetja Koper cestišče že očistile, je zapisano na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

V naselju Zgornje Partinje v občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah je zagorela njiva ječmena, kjer so gasilci pogasili požar na površini okoli 350 kvadratnih metrov. Prav tako je zagorelo tudi v gozdu nad železniško progo med Branikom in Štanjelom v občini Nova Gorica, pri naselju Segovci v občini Apače pa je zagorelo strnišče na njivi.

Arso izdal opozorilo pred močnejšimi nalivi, vetrom in točo

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) so tudi danes izdali opozorilo pred možnimi močnejšimi nalivi in sunki vetra, pojavi se lahko tudi toča. "Kakor kaže, bi nevihte lahko bile še nekoliko močnejše od včerajšnjih," je za Dnevnik.si povedal Brane Gregorčič z ARSO. Sicer pa bo danes deloma jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo.

"Danes kaže, da bi lahko bila situacija za odtenek bolj resna, ni pa rečeno da ravno nad Ljubljano, kot je bilo to včeraj," je pojasnil dežurni meteorolog Brane Gregorčič z ARSO in dodal, da slabo vreme prihaja s severne Italije proti Primorski. "Jugozahodni del Slovenije bi lahko nevihte zajele že okoli enajste ure." Kam se bo deževje pomikalo ne gre ugibati, najverjetneje pa bo skrajni severovzhod države izvzet.

Gregorčič je dejal še, da danes "v osrednji Sloveniji močno deževje pričakujemo okoli druge ure, nekoliko kasneje kot včeraj."

Spremljajte radarsko sliko padavin.

V tabeli je z barvami prikazana verjetnost pojavljanja toče.

Napoved za prihodnje dni

Jutri bo pretežno jasno. Verjetnost za nastanek kakšne vročinske nevihte bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija. Konec tedna bo torej sončen in brez neviht. Prihodnji teden bo od torka naprej med 25 in 30 stopinj Celzija. "Še vedno bo vroče, a ne več tako ekstremno. Lahko pa sredi tedna spet pričakujemo kakšno nevihto."