Zato nam Američani prav nič ne bodo zamerili, če vsaj letos tudi našega Stanleyja poimenujemo kar Stanko. Po zaslugi prvaka NHL in enega največjih zvezdnikov Kraljev iz Los Angelesa Anžeta Kopitarja je Stanko včeraj obiskal Slovenijo in se med Kopitarjevimi Hrušičani počutil kot doma.

Sprva je bilo zaradi dežja ljudi manj kot v tistih razburljivih nočeh, ko je Kopitar osvajal pokal, ko se je zjasnilo nebo, pa se je nabralo nekaj tisoč ljudi, ki so dodobra napolnili blatno nogometno igrišče pred hruškim Placom. Pravi val navdušenja pa zbrane zajel, ko se je izpred domače hiše Anže z družino in pokalom na kočiji pripeljal med zbrane navijače. Huronsko dretje se je bržčas slišalo vse do deset tisoč kilometrov oddaljenega Los Angelesa. Liga NHL sicer vodi poseben "dnevnik“ potovanj Staleyjevega pokala, a dvomimo, da se je ob zvokih gasilskih siren kdaj kam pripeljal kar s kočijo.

Gre za edino trofejo, na kateri so vgravirana imena vseh igralcev, trenerjev, članov uprav in drugega osebja klubov, ki so jo osvojili. Letos so nanj vgravirali tudi ime Anže Kopitar: "Super je, kaj naj rečem. Težko je verjeti, da je danes pokal prišel na Hrušico. Od majhnega sem sanjal, da ga bom osvojil. Danes bomo uživali in naj se žurka začne! Hvala vsem, ki ste prišli in se boste za lep spomin slikali s pokalom. Zame pa bo najlepši spomin prav to, da se vas je toliko zbralo tukaj na Hrušici,“ je dejal veliki zvezdnik slovenskega hokeja.

Čeprav je bolj redkobeseden, pa smo imeli občutek, da bi se Stanko rad še kdaj vrnil v naše kraje.

(Foto: LA Kings, Facebook)