Martin Steiner, šef slovenske stroke pri Atletski zvezi Slovenije, je atlete pospremil na pot z naslednjimi besedami: "Pred atleti je prelomni trenutek športne poti. Upam, da se zavedajo časti, da so si z zahtevnimi normami zagotovili nastop na največjem mladinskem tekmovanju, in hkrati odgovornosti, ki jih prinaša nastop. Upamo, da bodo tekmovali z željo po čim boljših dosežkih in da bodo imeli pozitivno tremo. Če bodo ponovili najboljše izide, se bodo lahko domov vrnili ponosni. Naš cilj je ena do dve finalni uvrstitvi."

Prostori AZS v Letališki ulici so bili včeraj z atleti zelo zasedeni, tako da je bila soba, v kateri sicer potekajo tiskovne konference, celo premajhna. "Pred nastopom se bom skušal čim bolj spočiti. Moja želja je uvrstitev v finale in nov državni rekord," je svoje načrte predstavil Žan Rudolf, ki se je na nedavnem članskem EP v Helsinkih kot mladinec izstrelil na vodilna mesta slovenske članske atletike. Poskus, da bi dosegel normo za OI, mu je v sredo v Novem mestu žal spodletel.

V soboto in nedeljo bo v Kopru državno prvenstvo, na katerem bodo imeli atleti zadnji rok za doseganje norm za olimpijske igre v Londonu. Najbolj pod drobnogledom bosta Boštjan Buč (3000 m zapreke) in Nina Kolarič (daljina), ki bosta skušala z dobrim rezultatom prepričati stroko AZS, da ju pošlje na OI v London, saj v tej sezoni še nimata veljavnega rezultata. Med drugimi bosta skušala zadnji vlak ujeti tudi Sabina Veit na 200 m in Snežana Rodič v troskoku. "Imeli bomo kar 472 startov, prijavljenih pa je kar 150 atletov več kot lani na državnem članskem prvenstvu. V Kopru bomo letos organizirali že šesto atletsko tekmovanje. Poleg najboljših Slovencev, med katerimi ni na startni listi zgolj Primoža Kozmusa, bodo tekmovali še atleti iz petih drugih držav," je pojasnil predsednik koprskega kluba Mitja Butul.