"Stranka je v predsedniško tekmo poslala svojega najmočnejšega kandidata," je za Dnevnik.si povedal Jeretič in poudaril, da je SD "ponovno stranka desetih odstotkov, in tako močan kandidat je zanje adut, ki ga je enostavno treba izkoristiti".

Napovedana skromnejša kampanja je za Jeretiča glede na finančno situacijo pričakovana, "je pa jasno, da so možnosti s tem manjše".

Pahorjevo poudarjanje povezanosti med Slovenci je za Jeretiča del njegove blagovne znamke. "On ima tak slog že dolga leta in jasno je, da bo na to stavil. Temeljno vprašanje je, koliko bo to vplivalo na bolj ideološko opredeljene volivce," poudarja in dodaja, da je vprašanje, koliko točk mu bo ta povezovalnost prinesla, če bi jeseni prišlo do neke večje polarizacije.

"Ključ prvega kroga bo zagotovo, ali bo Zveru uspelo prepričati svoje domače volivce, torej SDS in Nove Slovenije. Če mu to uspe, se bo zagotovo uvrstil v drugi krog," je še napovedal Jeretič in poudaril, da trenutne javnomnenjske raziskave niso relevantne in da bo imel ključno vlogo potek kampanj. "Tukaj so trije veliki kandidati, ki imajo dejansko vse možnosti in vsak svoj prostor, ki ga lahko izkoristijo. Vprašanje je, kako bodo potekale kampanje," meni Jeretič, ki pa ob omenjeni "veliki trojici" ne napoveduje možnosti kakšnemu kandidatu iz ozadja.

Sicer pa Jeretič z nobenim od aktualnih predsedniških kandidatov ne sodeluje pri pripravi kampanje.

Predsedstvo SD za predsedniškega kandidata potrdilo Boruta Pahorja