Socialni demokrati so novico objavili na svojem twitter računu.

"Razklanost nas omejuje, povezanost pa navdihuje. Ni težava različnost med nami, težava je razklanost. Ta pomeni, da ideološki in drugi predsodki postanejo tako močni, da padejo zavese na oči razuma in vodijo zadeve emocije, namesto da bi jih vodile premišljene odločitve," meni Pahor. S kandidaturo želi spodbuditi vse tiste, ki razmišljajo podobno, da povedo, da Slovenija na razpotju evropske poti v trenutku, ko se bo treba odločiti, ne more biti razklana, temveč glede usodnih vprašanj enotna. To šteje kot svoje politično poslanstvo.

Stranka je po besedah njenega predsednika Igorja Lukšiča po obširni razpravi ugotovila, da je velika priložnost za Slovenijo, da "stopi za kandidata, ki se je v dosedanjem političnem življenju že izkazal kot povezovalni kandidat, ki združuje Slovenijo". V časih, ki prihajajo, so tako po Lukšičevih besedah v SD veseli, da imajo "najboljšega kandidata za volitve". Člani predsedstva SD so Pahorja za kandidata na predsedniških volitvah na tajnem glasovanju potrdili s 26 glasovi za in enim proti.

Lukšič je sicer napovedal, da kampanja finančno ne bo draga. Pojasnil je, da so se dogovorili, da stranka pri njej ne bo finančno sodelovala, bo pa volilni štab s svojimi strukturami sredstva zbiral na posebnem računu.

Jeretič: Poteza SD, bo njihov predsedniški kandidat Pahor, je pričakovana in tudi pametna