Vaš nedavni prestop iz ene najboljših italijanskih ekip Diadora - Pasta Zara, kjer ste vozili ob svetovni prvakinji Georgiji Bronzini, v edino slovensko žensko ekipo je mnoge presenetil.

V klubski sredini se nisem dobro počutila. Tako sem ob prestopnem roku v začetku junija izkoristila možnost odhoda. Naj pojasnim, da smo se odlično razumele. Vedno sem bila ob Georgiji, ko je bilo to potrebno. Vodstvo kluba pa ni poslušalo naših želja. Tako ni šlo več naprej. Imela sem pet težkih padcev, nisem imela zaupanja v opremo, za kar so bili krivi predvsem mehaniki. Ni mi žal, da sem odšla. Odšla je tudi Olena Andruk, Ukrajinka, ki bo tudi nastopila v Londonu. Če bi ostali, bi imela Diadora po tri olimpijke in državne prvakinje. Tako jim je ostala le ena.

Gorazd Penko je bil najboljše slovenske cestne kolesarke zagotovo vesel?

Zelo hitro sva se dogovorila, da lahko pridem v Polet Garmin. Vesele so me tudi ostale punce. Vse so v tej sezoni še napredovale in so postale konkurenčne. V tej sezoni smo že veliko skupaj dirkale. Že ta teden nas čaka etapna dirka na Češkem, potem v Nemčiji. Pred olimpijskimi igrami bom imela dober tekmovalni program.

Vendar ste v tujih sredinah dozoreli v vrhunsko kolesarko. Na Giro Done zdaj vozi le Petra Zrimšek. Nameravate po koncu sezone znova oditi v tujo ekipo?

Za zdaj o tem ne razmišljam. Tu sem dobila vse pogoje, da lahko normalno tekmujem. Imam opremo in dirke. Če bo ostalo tako, bom kar ostala.

Pri zagotovitvi kvote za olimpijski nastop ste imeli pomoč Fortune. Na ključni datum konec maja ste bili točno na 100. mestu lestvice UCI. Le s točko manj in enim mestom slabšo uvrstitvijo na najpomembnejši dirki bi zdrsnili iz stoterice in seznama za London.

Res sem imela nekaj sreče v nesreči. Celotni prvi del sezone sem se trudila, da bi popravila izkupiček točk, a se mi nikakor ni izšlo. S padci sem imela res smolo. Bila sem že zelo na tleh. A prav olimpijske igre so bile taka motivacija, ki me je dvigala in gnala naprej. No, k sreči se je vsaj za nastop v Londonu lepo izteklo. Vsaj nekaj. Olimpijske igre so sanje vsakega športnika.

Kako boste stopnjevali pripravljenost za olimpijske igre?

Junija sem največ pozornosti namenila celjenju poškodb. Na dirki v ZDA sem dobila hud udarec v hrbet, nekaj je bilo celo notranjih krvavitev. Imela sem tudi težave s kolkom in kolenom. Nekaj težav še imam, a sem v zadnjem obdobju kar dobro trenirala. Po državnem prvenstvu so bili na sporedu še težji treningi. Od danes naprej pa me čaka etapna dirka Tour Feminin na Češkem. S tekmovanji se bo stopnjevala tudi forma. In verjamem, da bi morala biti najboljša prav na olimpijskih igrah. Tam nas bo 60. Pravijo, da je to dirka posebne vrste.