Dan je namreč znova zaznamoval množični padec dobra dva kilometra pred ciljem. 30-letnemu Nemcu z drugo zmago na Touru in njegovi novi belgijski ekipi se je le povrnil trud, ki so ga z izjemnim sprinterskim vlakom pokazali že v ponedeljek. Le da je Gorili, kot je vzdevek Greipla, svetovni prvak Mark Cavendish pokazal zadnji obročnik. "Nisem videl Cavendisha, kje je padel. Vse gre tako hitro. Ne gledam nazaj. Sam se osredotočam na kolo Hendersona," je navrgel delčke, ki delajo Tour najbolj brutalno zahtevno dirko na svetu. Prav pri iskanju zavetrja za Greiplovim vlakom je prišlo do množičnega padca. O krivdi so se po etapi javno obtoževali Cavendishev pilot Berni Eisel, Matt Goss in Tyler Farrar.

"Bil sem tam," je vpletenost v gmoti vsaj 20 kolesarjev potrdil Borut Božič. "Imel sem veliko srečo, da me potem ni nihče nabil še od zadaj. V obeh obročnikih sem imel med naperami po eno krmilo od koles drugih. Noro, zares noro, je v zaključku prav vsak dan," je opisal. To kar se nam navadnim smrtnikom praktično niti ne da opisati. Nadeja se, da bo ob dobrem počutju, ki ga je včeraj za razliko od začetka etape že čutil, za pravim obročnikom.

Tako zgodbo je slišal Grega Bole. Že 38-letni kapetan v njegovi ekipi Alessandro Petacchi je v zaključku poskušal izza zavetrja prehiteti Greipla. Ale-Jet je imel idealno priložnost za 49. zmago na treh največjih etapnih dirkah Touru (6), Giru (22) in Vuelti (20), s čimer je tretji na lestvici vseh časov. A se je moral skriti za Greipla, da je ohranil hitrost pred Nizozemcem Veelersom, Avstralcem Gossom in Slovakom Saganom. "Svoje delo sem opravil na zadnji vzpetini v zaključku, da so naši s Petacchijem in Hondom ostali spredaj. Škoda, da Ale ni uspel. Priznal je, da je bil Greipel močnejši. Take priložnosti se ne ponujajo vsak dan," je Bole ocenil svoj prispevek. Pravi, da se tudi njegovo počutje izboljšuje iz dneva v dan: "Še vedno pa ni pravo. No, do konca Toura je še daleč."

Torkova etapa, ko je Jani Brajkovič ob vpletenosti v tri padce dobil hudo lekcijo, da je Tour še bolj brutalen in neusmiljen, kot je pričakoval, mu je dala vedeti, da se na srečo le ne sme preveč zanašati. In se mora še bolj voziti v ospredju. To denimo najbolje izvaja Cadel Evans skupaj s pomočniki BMC. Padec tekmeca Wigginsa pa nakazuje, da Sky le ni čisto "nebeška" ekipa. Včerajšnje 19. mesto Janija Brajkoviča torej le ni naključje. Ne samo zaradi dobre forme, kar kažejo tudi statistični podatki njegove vožnje, s srčnim utripom in močjo. V torek je denimo po padcih v odločilnih trenutkih obrnil čez 900 vatov in presegel srčni utrip 190. Odlično zanj. V odločilnih trenutkih je bil tudi včeraj čisto spredaj in se z nekaj sreče izognil skupinskemu padcu. "Jani je v redu. Se super drži. Še dva ali tri dni mora preživeti, potem pa bo bolje zanj," je cimrovo počutje, ki je v ospredju ekipe Astana, opisal Božič.