"Če bi naredila še en soul album, bi bilo to kar malo preveč očitno zame," je komentirala odločitev, da je šesti studijski album Covered sestavljen iz priredb klasičnih rock pesmi, na katere je vtisnila svoj r'n'b pečat. "To so pesmi, ki bi jih verjetno napisala v kakem drugem življenju. Večinoma gre za temačne ljubezenske pesmi. Te namreč ponazarjajo moje trenutno razpoloženje. Rada bi pela te hočem-si-prerezati-zapestja-toda-ljubim-te pesmi. Odlično namreč povedo prav tisto, kar bi si želela povedati sama." Izpostavila je Nothing Else Matters skupine Metallica, Creep skupine Radiohead in Here Comes the Rain Again zasedbe Eurythmics, ki jih je predstavila tudi razgretemu občinstvu v torek na festivalu Lent.

Čeprav je bila na tiskovni konferenci zvezdnica z izjemno prepoznavno frizuro sprva videti zdolgočasena in rahlo slabo razpoložena, je bila na odru vse prej kot to. Na pomoč ji je priskočila več kot odlična spremljevalna skupina in spremljevalna pevka Shamika, ki je občinstvo že v nekaj minutah ovila okoli prsta, da je mahalo, kričalo in skakalo na vsak njen ukaz. Na trenutke se je zdelo, da je celo zasenčila v bleščice odeto zvezdnico, saj je oder zavzela, kot bi bila sama zvezda večera.

"Občinstvo je tisto, ki naredi koncert dober ali ne," je še pred nastopom na glavnem odru festivala Lent zatrdila edinstvena Macy. "Če se ne odziva, je koncert grozen." No, na Lentu je bila zgodba popolnoma drugačna - čeprav se je ravno med zadnjo pesmijo, njeno največjo uspešnico I try, raztrgalo nebo in do kože premočilo vse navzoče, se nihče ni pustil motiti, nekateri so celo odvrgli dežnike in se prepustili osvežujočim kapljam. Na odru je bila vendarle zvezda svetovnega kova.

Obiskovalci so bili lahko srečni, da so bili na njenem koncertu, saj so vstopnice pošle že dan pred koncertom, mnogi "zamudniki" pa so jih (neuspešno) poskušali dobiti na vse načine, tudi prek spletnih družbenih omrežij. A jim ni uspelo. Baza oboževalcev 45-letne ameriške pevke, ki se občasno preizkusi tudi na filmskih platnih, najraje od vsega pa se sprošča z igranjem videoiger, je v Sloveniji prevelika, vsi odri pa premajhni. Čemur se je čudila tudi sama.

"Nisem mogla verjeti, da imam na drugi strani sveta, v državi, za katero nisem niti vedela, da obstaja, toliko poslušalcev. Bilo je neverjetno," je komentirala svojo prvo koncertno izkušnjo izpred nekaj let pri nas. "A ravno to je bistvo glasbe. Izziv, da se z njo ukvarjaš tako dolgo, da iščeš in vedno znova najdeš navdih in stvari, o katerih lahko pišeš." In ravno oboževalci so tisti, ki znajo to najbolj ceniti.