Brajkoviču je tudi v današnji etapi uspelo ciljno črto prečkati v času zmagovalca, to pa je uspelo tudi Kristijanu Korenu (Liquigas), ki je bil 108., in Gregi Boletu, ki je končal na 135. mestu. Borut Božič (Astana) je z zaostankom treh minut in osmih sekund zasedel 177. mesto.

Za vodilnim Cancellaro sta Britanec Bradley Wiggins (Sky) in Francoz Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quickstep), oba z zaostankom sedmih sekund. Brajkovič v generalni razvrstitvi zaostaja 22 sekund, kar ga uvršča na 22. mesto, Koren na 90. mestu zaostaja šest minut in 22 sekund, Bole (+11:59) je 153., Božič (+12:14) pa 157.

V zaključku dirke, 2,5 km pred koncem etape, je prišlo do padca, na tleh in brez možnosti za zmago pa je ostal tudi svetovni prvak Britanec Mark Cavendish (Sky). Slovak Peter Sagan (Liquigas), zmagovalec zadnjih dveh etap, in Cancellara sta se izognila padcu.

Ekipa Lotta, ki je brez težav nadzorovala in vodila glavnino v zadnjih kilometrih, je najboljše izhodišče za zaključni sprint pripravila Greiplu, ki je pomoč svojih moštvenih kolegov znal unovčiti. "Tako sem vesel. Vesel sem, da imam ob sebi te fante, tako močne kolesarje, ki so me vodili. To je vse, kar smo želeli danes doseči, zmagati na etapi," so bile prve besede današnjega zmagovalca, ki je na Touru prišel do svoje druge etapne zmage.

S pobegom so sicer poizkusili Japonec Jukija Araširo (Europcar) ter Francoza Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) in David Moncoutie (Cofidis), ki so bili v ospredju precej časa, glavnina pa jih je ujela 8,5 km pred ciljno črto.

V četrtek bodo kolesarji prevozili etapo od Rouena do Saint-Quentina v dolžini 196,5 km.