Za ime Zavčevega nasprotnika seveda ve menedžer Ulf Steinforth, ki pa tega na Ptuju še ni želel razkriti, saj bo počakal naprej na dokončno potrditev in podpis pogodbe. Za Zavca je bolj pomembno, da se na tem dvoboju predstavi v čim boljši luči in da si s tem vnovič odpre možnost za bolj spektakularen dvoboj.

"Ne razumite narobe, jaz vem, kdo bo nasprotnik, le imena ne želim razkriti. Vsaj ne, dokler niso podpisani vsi dokumenti, vse pogodbe. Saj veste, kako je v boksu. Vse skupaj je nekakšna igra. Izbirali smo med dvema, tremi imeni, a jih ne boste izbezali iz mene. Povem lahko le, da ni Slovenec," je številnim zainteresiranim slovenskim novinarjem dejal Zavčev menedžer Steinforth in dodal: "Ni čisto nič pozno. Smo v boksarskem vrhu in tam ni slabih boksarjev. Vsi so v treningu. Tudi Dejanov trener Dirk Dzemski ve za ime nasprotnika, zato lahko Dejana že zdaj ustrezno pripravlja na dvoboj."

Kislega nasmeška, nagubanega čela in mrkega pogleda je izza omizja, za katerim so poleg trenerja Dzemskega, menedžerja Steinfortha sedeli še preostali trije paradni boksarji ekipe SES (Robert Stieglitz, Denis Simčič in Robin Krasniqi), pogledoval Zavec. "Opravičujem se vam vsem skupaj. Prav tako kot vi sem mislil, da bom tudi sam danes le izvedel, proti komu bom boksal čez poldrugi mesec. Žal ni tako. Tudi sam sem očitno del te igre, prav tako kot vi bom moral še počakati," je bil razočaran najboljši slovenski poklicni boksar.

Slednji se je v zadnjih tednih spet pripravljal na Ptuju, tokrat je bila z njim celotna ekipa SES, ki ni mogla prehvaliti dobrodušnosti in prijaznosti Ptujčanov in gostiteljev v hotelu Primus. "Zaenkrat je vse v redu. Poškodb nimam, so se pa boji s težo že začeli. Zaenkrat sem deset kilogramov pretežek, a to ni nič strašnega. Vse bo v redu, ko bo šlo zares," je povedal Zavec. V klubu ga je Steinforth poimenoval za lokomotivo. "Karkoli smo počeli, vedno je bil prvi, najboljši, vse ostale je povlekel za seboj," je dejal Steinforth. "To je res, a nisem še videl lokomotive, ki bi v kompoziciji vozila na drugem mestu," je pozneje dejal Zavec.

Osrednji dvoboj sobotnega večera 25. avgusta v Berlinu bo namreč tisti Roberta Stieglitza, ki bo na televiziji ARD tudi v neposrednem prenosu. Tam naj bi bila tudi celotna boksarska srenja, Steinforth je že obljubil, da pride tudi predsednik verzije IBF, s katerim bo imel pogovore tudi o naslednjem pomembnejšem Zavčevem nasprotniku za vnovični naskok na naslov svetovnega prvaka. Ta ostaja velika želja ptujskega boksarja. "Dejan bo imel še eno, morda dve veliki priložnosti. Pripraviti ga moram temu primerno," pa je dejal njegov trener Dirk Dzemski.