Belokranjec na ciljni vzpetini, kjer je Peter »Tourminator« Sagan v izjemnem slogu še drugič potrdil svoj razkošni potencial, s 17. mestom ni imel težav slediti najboljšim. V ospredju je bila le petdeseterica, a brez Božiča, Grega Boleta, razumljivo pa tudi brez Saganovega rezalca vetra Kristijana Korena. Brajkovič je imel v bistvu kar veliko sreče v nesreči. Le nekaj odrgnin po rami, ki jih je staknil pri padcu v prvi polovici etape (nekdo je prezrl cestni odtok in podrl ostale), je mali davek neusmiljenemu boju za vsak meter ceste največje dirke na svetu.


Še kako dobro se spominja, da je moral lani domov v prvem tednu in da tovrstna loterija ne gleda na imena. Prav na letošnjem Touru pa spoznava, kako dragocena je pomoč Roberta »Kiša« Kišerlovskega, ki ga je vodil praktično do ciljne črte v Boulogne de Mer, ter požrtvovalnega osmoljenca ponedeljkove etape Boruta Božiča, ki je kljub bolečinam v desni roki skrbel zanj na bolj vetrovnih in hitrejših odsekih. Mnogo večji davek in ceno vpletenosti v padce so včeraj plačali nekateri drugi (Voeckler, Vande Velde), saj se je karavana v razgibanem zaključku razbila na številne skupine. Brajkoviču 13. mesto obeta samozavestno nadaljevanje na ravninskih odsekih.


Kako brutalen je Tour tudi na »ravnicah«, ob tem pa ga z nerodnimi potezami zaostri ostalo osebje v karavani, ne kaže samo Božičev primer iz ponedeljkove etape. Padec, za katerega je bil kriv voznik drugega komisarja (sodnika) in bi se mu lahko izognil, a je pazil na pločevino, je vzbudil veliko pozornosti. Protesti kolesarjev, ki jim je v spominu še bolj spektakularen padec Nizozemca Johnnya Hoogerlanda v bodečo žico, so se že okrepili, ker jo je podobno od policista na motorju skupil tudi kolesar Liquigasa Daniel Oss. Na to je opozoril tudi mladenič Sagan. »To je žalostno, da padejo zaradi spremljevalcev. Ne bi smeli biti tako blizu kolesarjem,« je 22-letni Slovak govoril v mikrofone po drugi zmagi ter se prav tako po zahtevnem dnevu posebej zahvaljeval Korenu in kolegom. No, ko je pohodil pedala na polno, Edvald Boasson Hagen, rojak Peter Velits, ter rumeni Spartak Cancellara in drugi niso imeli za burek. Tourminator, kot si je ime nadel kar sam, je na Tour prinesel veliko mero mladostniške razposajenosti, igrivosti in tudi navdušenja. Po imitaciji mišičnjaka iz fitnesa v nedeljo je tokrat postregel z novo gesto. Imitacijo hoje, ki bi jo v kolesarskem svetu lahko prevedli kot »premagal sem vas peš«. Pojasnil je, da je fora vzeta na željo prijateljev iz komedije Forrest Gump. Za zeleno majico se bo boril do konca Toura, pravi. Danes bo imel delo predvsem z Cavendishem in Greiplom. In če bo dober dan, tudi z Borutom Božičem in Gregom Boletom.